Рецепт Пиріг з лаваша фото

Пиріг з лаваша
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як приготувати пиріг з лаваша в заливці? Спробуємо приготувати цю страву разом. Для приготування пирога ми використовуємо тонкий вірменський лаваш. Купуючи його в магазині зверніть увагу, щоб лаваш не мав яскравих підпалин і дірок. Крізь ці дірки буде вивалюватися м'ясний фарш. Пиріг матиме не дуже акуратну форму.


Опис приготування:

Зберігати пиріг слід в холодильнику і перед подачею бажано злегка підігріти в мікрохвильовці. Пиріг досить соковитий. Використовуючи спеції на ваш смак можна змінювати смак пирога. У фарш можна додати трохи відвареного рису або сухофруктів. Пиріг заграє новими фарбами смаку.


  • Лаваш вірменський - 2-3 штук
  • Фарш м'ясний - 700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Молоко або вершки 4-6% жирності - 1 Склянка
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Сир твердий - 100 грам
пиріг з лаваша - фото крок 1
1. Для приготування страви візьміть вірменський тонкий лаваш. При покупці лаваша вибирайте лаваш подовженої форми (прямокутник або овал). У мене досить довгий лаваш. На такий пиріг їх вистачає 2 штуки. Якщо ваші шматки лаваша менше, то і кількість лавашей слід збільшити.
пиріг з лаваша - фото крок 2
2. Підготовлений фарш помістіть в миску. Додайте подрібнену цибулю, сіль і спеції. Перемішайте. Отриманий фарш розділіть на 2 частини. Тонким шаром на 1 частина лаваша нанесіть фарш.
пиріг з лаваша - фото крок 3
3. Дайте лаваш з фаршем просто полежати на столі. Фарш оживляти м'ясним соком лаваша і при згортанні лаваш НЕ буде рватися. Поверніть лаваш в рулет.
пиріг з лаваша - фото крок 4
4. У миску помістіть вершки і два яйця. Додайте спеції і сіль. Збийте масу виделкою. Додайте натертий сир.
пиріг з лаваша - фото крок 5
5. Рулети лаваша викладіть у форму для запікання у вигляді равлика. Рекомендую дно форми і стінки застелити пергаментом або для випікання використовувати силіконову форму. Залийте яєчною масою.
пиріг з лаваша - фото крок 6
6. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг з лаваша з фаршем в духовці близько 30 хвилин до утворення рум'яного відтінку на поверхні.
пиріг з лаваша - фото крок 7
7. Пиріг злегка остудіть і теплим подайте до столу. Пиріг смачний і в охолодженому вигляді (кімнатна температура).

Схожі рецепти