Пиріг з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати пиріг з лаваша в заливці? Спробуємо приготувати цю страву разом. Для приготування пирога ми використовуємо тонкий вірменський лаваш. Купуючи його в магазині зверніть увагу, щоб лаваш не мав яскравих підпалин і дірок. Крізь ці дірки буде вивалюватися м'ясний фарш. Пиріг матиме не дуже акуратну форму.
Зберігати пиріг слід в холодильнику і перед подачею бажано злегка підігріти в мікрохвильовці. Пиріг досить соковитий. Використовуючи спеції на ваш смак можна змінювати смак пирога. У фарш можна додати трохи відвареного рису або сухофруктів. Пиріг заграє новими фарбами смаку.
- Лаваш вірменський - 2-3 штук
- Фарш м'ясний - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Молоко або вершки 4-6% жирності - 1 Склянка
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Сир твердий - 100 грам

1. Для приготування страви візьміть вірменський тонкий лаваш. При покупці лаваша вибирайте лаваш подовженої форми (прямокутник або овал). У мене досить довгий лаваш. На такий пиріг їх вистачає 2 штуки. Якщо ваші шматки лаваша менше, то і кількість лавашей слід збільшити.

2. Підготовлений фарш помістіть в миску. Додайте подрібнену цибулю, сіль і спеції. Перемішайте. Отриманий фарш розділіть на 2 частини. Тонким шаром на 1 частина лаваша нанесіть фарш.

3. Дайте лаваш з фаршем просто полежати на столі. Фарш оживляти м'ясним соком лаваша і при згортанні лаваш НЕ буде рватися. Поверніть лаваш в рулет.

4. У миску помістіть вершки і два яйця. Додайте спеції і сіль. Збийте масу виделкою. Додайте натертий сир.

5. Рулети лаваша викладіть у форму для запікання у вигляді равлика. Рекомендую дно форми і стінки застелити пергаментом або для випікання використовувати силіконову форму. Залийте яєчною масою.

6. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг з лаваша з фаршем в духовці близько 30 хвилин до утворення рум'яного відтінку на поверхні.

7. Пиріг злегка остудіть і теплим подайте до столу. Пиріг смачний і в охолодженому вигляді (кімнатна температура).