Пиріг з лаваша з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Коли немає часу або бажання возитися з борошном, намагаючись зробити приемлимое тісто, можна завжди використовувати готовий тонкий лаваш. З його допомогою можна приготувати смачний, соковитий пиріг з зеленню.
Для того, щоб приготувати смачний пиріг з лаваша з зеленню, не потрібно мати якісь таємні знання в області випічки. Просто дотримуйтесь моїм послідовним радам, дивіться фото - і повторюйте. Хай щастить!
- Лаваш вірменський - 3 штуки
- Сир Адигейський - 300-400 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Кефір - 0, 5 L
- Яйця - 3 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Крем - 3 Ст. Ложки (запасний продукт)
- Масло рослинне - За смаком
Яйце злегка збийте з сіллю і кефіром до однорідної маси.
Натріть сири на звичайній тертці середнього розміру, зелень дрібно нарубати. Тепер змішайте сир із зеленню. Це буде начинка для нашого пирога.
Форму для запікання застеліть одним великим лавашем. Краї його залиште звисати з боків форми.
Від інших лавашей поступово відривайте будь-якого розміру шматочки, умочуйте їх в кефіру яєчну масу і викладайте в форму для запікання всередину великого лаваша.
Далі тонким шаром викладіть суміш сиру і зелені. Продовжуйте чергувати шари, поки маса не закінчиться.
Накрийте звисаючими краями лаваша пиріг, змастіть його залишками кефіру яєчної суміші. Якщо остання закінчилася, не хвилюйтесь: можна змастити поверхню пирога звичайної сметаною.
Пиріг випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, приблизно 25 хвилин або до рум'яної апетитної скориночки.
Подавайте пиріг до столу теплим. Смачного!