Рецепт Пиріг з лаваша з зеленню фото

Пиріг з лаваша з зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Коли немає часу або бажання возитися з борошном, намагаючись зробити приемлимое тісто, можна завжди використовувати готовий тонкий лаваш. З його допомогою можна приготувати смачний, соковитий пиріг з зеленню.

Опис приготування:

Для того, щоб приготувати смачний пиріг з лаваша з зеленню, не потрібно мати якісь таємні знання в області випічки. Просто дотримуйтесь моїм послідовним радам, дивіться фото - і повторюйте. Хай щастить!

  • Лаваш вірменський - 3 штуки
  • Сир Адигейський - 300-400 грам
  • Сир твердий - 200 грам
  • Кефір - 0, 5 L
  • Яйця - 3 штуки
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Крем - 3 Ст. Ложки (запасний продукт)
  • Масло рослинне - За смаком
пиріг з лаваша з зеленню - фото крок 1
Яйце злегка збийте з сіллю і кефіром до однорідної маси.
пиріг з лаваша з зеленню - фото крок 2
Натріть сири на звичайній тертці середнього розміру, зелень дрібно нарубати. Тепер змішайте сир із зеленню. Це буде начинка для нашого пирога.
пиріг з лаваша з зеленню - фото крок 3
Форму для запікання застеліть одним великим лавашем. Краї його залиште звисати з боків форми.
пиріг з лаваша з зеленню - фото крок 4
Від інших лавашей поступово відривайте будь-якого розміру шматочки, умочуйте їх в кефіру яєчну масу і викладайте в форму для запікання всередину великого лаваша.
пиріг з лаваша з зеленню - фото крок 5
Далі тонким шаром викладіть суміш сиру і зелені. Продовжуйте чергувати шари, поки маса не закінчиться.
пиріг з лаваша з зеленню - фото крок 6
Накрийте звисаючими краями лаваша пиріг, змастіть його залишками кефіру яєчної суміші. Якщо остання закінчилася, не хвилюйтесь: можна змастити поверхню пирога звичайної сметаною.
пиріг з лаваша з зеленню - фото крок 7
Пиріг випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, приблизно 25 хвилин або до рум'яної апетитної скориночки.
пиріг з лаваша з зеленню - фото крок 8
Подавайте пиріг до столу теплим. Смачного!

Схожі рецепти