Пиріг з куркою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з куркою і сиром. У процесі приготування пиріг виходить ніжним, розсипчастим і дуже смачним.
Для приготування пирога з даного рецептом використовують готове листкове тісто, хоча можна замісити тісто самим. У начинку для пирога йдуть курка, ріпчаста цибуля і твердий сир.
- Ріпчастої цибулі - 2 штуки
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Панірувальних сухарів - 100 грам
- Курка - 1 кілограм
- Твердого сиру - 300 грам
- Яйця - 2 штуки

1. Приготуємо всі продукти. Очищаємо від лушпиння цибулю, в холодній воді його промиваємо. Потім дрібно його нарізаємо. Промиваємо в проточній холодній воді курку, і цілком ставимо її відварюватися. Потім курку виймаємо, даємо їй охолонути, і відокремлюємо від кісток м'ясо. Дрібно його нарізаємо.

2. На дві нерівні частини поділяємо тісто, більшу частину розгортаємо в пласт приблизно один сантиметр, викладаємо на лист.

3. Приготовим начинку. Дрібно нарізану цибулю змішуємо з м'ясом, додаємо натертий на дрібній тертці сир, розбиваємо одне яйце, перчим, солимо і гарненько все перемішуємо. На тісто викладаємо начинку, по поверхні тесту рівномірно розподіляємо.

4. Тонко розгортає менший шматок тексту, потім накриваємо їм начинку. У мисці збиваємо яйце, і змащуємо їм поверхню пирога.

5. Зверху пиріг посипаємо панірувальними сухарями. Відправляємо пиріг хвилин на двадцять п'ять-тридцять в попередньо розігріту духовку, температура сто дев'яносто градусів.

6. Потім пиріг виймаємо, даємо охолонути, і подаємо до столу.