Пиріг «шарлотка» з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Як же багато за своє життя я перепробувала рецептів "шарлотки"! Навіть вважати боюся, але деякі варіанти запали в душу. І в них радує те, що готуються вони просто, а значить, роблю я їх часто.
Велика кількість соковитою начинки в поєднанні з хрустким тестом і глазур'ю. Такий вид випічки підкорив усіх моїх близьких. Тепер замовляють її у мене кожного тижня. І вам теж необхідно дізнатися про те, як приготувати пиріг "шарлотка" з яблуками. Прості продукти і приголомшливий смак.
- Яблуко - 900 грам
- Вершкове масло - 85 грам
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1, 4 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 0, 5 склянки - для глазурі, решті - для начинки)
- Вода холодна - 3, 5 Ст. Ложки
- Пряжене вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
Для початку почистіть яблука. Видаліть серцевини, розділивши плоди навпіл. А потім наріжте їх часточками. Шкірку не викидайте.
Займіться тестом. Змішайте в глибокій мисці борошно, сіль, цукор і 1/3 масла за допомогою міксера. Потім додайте решту масла і воду потихеньку. Замішайте тісто в кулю. Приберіть його в холодильник на 30 хвилин.
Після цього розкачайте тісто в диск в 6 мм завтовшки. Викладіть його в круглу форму змащену маслом, щоб краю висіли з боків.
У центр викладіть яблука. По краях тісто загорніть всередину.
Тісто змастіть розтопленим маслом з цукром за допомогою кисті. Яблука теж посипте цукром.
Поставте запікатися пиріг при 200 градусах в духовку на 45 хвилин.
У цей час зробіть глазур. Шкірку з цукром залийте водою в каструлі. Доведіть суміш до кипіння, а потім варіть 25 хвилин на повільному вогні.
Потім прочищення, залишивши тільки рідина. Остудіть її протягом 15 хвилин.
Покрийте "шарлотку" отриманої глазур'ю. Приємного чаювання!