Пиріг на йогурті
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і повітряний пиріг з ягодами. Відмінний десерт до чаю і кави! Калорійності звичайно не позичати, але смачно ж як! Особливо будуть раді такій випічці дітки.
Я називаю цей пиріг "паличкою-виручалочкою"! готується просто, виходить смачно, м'який і ароматний. Мені найбільше подобається готувати пиріг на основі чорничного або полуничного йогурту, Ви можете брати інший смак і навіть натуральний. Ягоди вибирайте сезонні, у мене в даному випадку - ожина. Пробуйте!
- Борошно - 400 грам
- Йогурт - 400 мілілітрів (чорничний, полуничний)
- Цукор - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 10 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Ягоди - 20 штук (ожина)
1
Яйця збийте з цукром в пишну білу масу.
2
Додайте йогурт, розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Потім порційно вводимо просіяне з розпушувачем борошно, кожен раз добре вимішуючи тісто.
3
Ожину моєму і обсушуємо. Форму для випікання змащуємо маслом. На дно викладаємо 1/2 частина ягід, заливаємо тестом.
4
Ягоди викладаємо зверху. Випікайте пиріг близько 20 хвилин при 180-200 градусах. Приємного чаювання!