Пиріг на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами простим і смачним рецептом, як приготувати пиріг на молоці з виноградом і апельсиновою цедрою. Поєднання смаків просто приголомшливе, обов'язково оціните це самі!
Тісто в пирозі виходить дуже ніжним і повітряним. Але для цього обов'язково добре збийте яйця, щоб тісто всотало киснем. Начинка надає йому соковитість і дуже приємний аромат апельсина.
- Молоко - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 мілілітрів
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 120 грам
- Апельсин - 1 штука
- Виноград - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка (погашена оцтом)
- Ванілін - 1 щіпка
1. Розбийте яйця в глибоку миску, додайте цукор і збийте міксером до утворення піни.
2. Додайте молоко, рослинна олія, розтоплене вершкове масло. Перемішайте все до однорідності.
3. Соду погасите 9% -ним оцтом і відправте в яєчну суміш разом з просіяного борошном і ваніліном. Перемішайте.
4. Очистіть виноград від гілочок, натріть цедру апельсина. Додайте все в тісто і акуратно перемішайте.
5. Викладіть тісто у форму для випічки і розрівняйте. Випікайте при 180 градусах 50-60 хвилин.
6. Готовий пиріг присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!