Пиріг на кефірі з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з рибною начинкою виходять дуже смачними і ситними, Недарма багато господинь не печуть їх. Може, рецепт не попадався хороший? Давайте заповнимо цю прогалину в вашому меню і приготуємо смачний пиріг.
Пироги з рибною начинкою не так популярні, як пироги з варенням, фруктами або капустою. А даремно, адже вони теж дуже смачні. Просто у сучасних господинь не завжди є час, щоб займатися рибою. Тому щоб прискорити і спростити процес, сьогодні ми будемо пекти пиріг з рибою консервованої. Для пирога можна взяти вашу улюблену рибу, з нею пиріг вам сподобається ще більше. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як смачно і досить швидко приготувати пиріг на кефірі з рибою. Сподіваюся, у вас все вийде відмінно!
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Рибна консерва - 1 штука(240 грам)
- Мал - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - 10 грам (і плюс ще на подсолку лука дві щіпки)
- Цукор - 10 грам
- Сода - 5 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Масло рослинне - 60 грам(20 - в тісто, 40 - для обжарки лука)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуємо всі, що нам необхідно для пирога. Відміряємо сіль, цукор, соду.
В першу чергу відваримо до напівготовності і остудити рис. Відкидаємо на друшляк, нехай максимально стече вода.
Очистимо й наріжемо тонкими півкільцями цибулю.
Пасеруємо цибулю на рослинній олії, потім додамо до нього сіль за смаком і чорний мелений перець.
Перемішуємо і охолоджуємо.
Зливаємо рідину з риби і злегка подрібнюємо її. Якщо в рибі є жорсткі кістки, їх краще видалити.
А тепер готуємо тісто. Забиваємо в миску одне яйце і білок від другого. Жовток нам знадобиться пізніше. Додамо сіль і цукор.
Вливаємо кефір, він повинен бути кімнатної температури.
Розмішуємо яйце з кефіром, додаємо рослинне масло.
Всипаємо борошно, змішану з содою і лимонкою.
І замішуємо м'яке еластичне тісто. Дамо тесту хвилин 10-15 відпочити.
Розділити тісто на дві частини, одна повинна бути трохи більша за іншу. І від меншої відокремте ще трохи тесту, з нього зробимо прикраса для пирога. Якщо вам не потрібні такі надмірності, Я поділяю на дві частини.
Розкачуємо обидві частини тесту в пласти товщиною близько 1 см.
Деко змазати олією, викладемо на нього більший пласт. Викладаємо шар рису, поверх нього викладемо рибу і останнім шаром цибулю. Залишайте краю тесту вільними від начинки.
Накриваємо другим шаром тіста, він по діаметру повинен бути менше. Загортаємо краю нижнього шару на верхній і ретельно защипуємо.
З тесту вирізаємо прикраси для пирога. Змащуємо пиріг жовтком.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 40-45 хвилин до рум'яної скоринки.