Рецепт Пиріг маковий фото

Пиріг маковий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто , Мак , Бісквітне тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Мак можна використовувати не тільки для випічки макових рулетів на Великдень. Розповім про один з численних варіантів, як приготувати пиріг маковий. Пиріг простий і робиться з підручних інгредієнтів.

Опис приготування:

На моїй кухні завжди можна знайти парочку яєць, вершкове масло і стаканчик борошна, а мак продається в найближчому магазині. Додаю до пирога лимонну цедру, можна замінити її апельсинової або зовсім обійтися без. Тісто для пирога рідке, тому його не потрібно вимішувати або дати йому відпочити. Тільки забили і відразу випікайте!

  • Мак - 1-1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Пюре з чорносливу - 0, 5 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Яйця - 4 штуки
  • Лимон - 1 штука(Cedra)
  • Мигдальний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Грецькі горіхи - За смаком
  • Вершковий сир - За смаком (для прикраси)
пиріг маковий - фото крок 1
1. З'єднайте м'яке вершкове масло з цукром, збийте. Мартенс відділи Желтков, введіть в миску до масла жовтки, потім подрібнений мак і пюре з чорносливу. В іншій мисці збийте курячі білки до м'яких піків.
пиріг маковий - фото крок 2
2. Додайте в миску до маку цедру одного лимона, мигдальний екстракт, введіть борошно і курячі білки, перемішайте.
пиріг маковий - фото крок 3
3. Форму для випічки застеліть пергаментом, вилийте тісто і відправте його в розігрітий до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин, потім дістаньте з форми і охолодіть.
пиріг маковий - фото крок 4
4. Готовий пиріг змастіть збитим вершковим сиром і прикрасьте волоськими горіхами.

Схожі рецепти