Пиріг маковий
(покроковий рецепт з фото)
Мак можна використовувати не тільки для випічки макових рулетів на Великдень. Розповім про один з численних варіантів, як приготувати пиріг маковий. Пиріг простий і робиться з підручних інгредієнтів.
На моїй кухні завжди можна знайти парочку яєць, вершкове масло і стаканчик борошна, а мак продається в найближчому магазині. Додаю до пирога лимонну цедру, можна замінити її апельсинової або зовсім обійтися без. Тісто для пирога рідке, тому його не потрібно вимішувати або дати йому відпочити. Тільки забили і відразу випікайте!
- Мак - 1-1, 5 склянки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Пюре з чорносливу - 0, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 0, 5 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Мигдальний екстракт - 1 Чайна ложка
- Грецькі горіхи - За смаком
- Вершковий сир - За смаком (для прикраси)
1. З'єднайте м'яке вершкове масло з цукром, збийте. Мартенс відділи Желтков, введіть в миску до масла жовтки, потім подрібнений мак і пюре з чорносливу. В іншій мисці збийте курячі білки до м'яких піків.
2. Додайте в миску до маку цедру одного лимона, мигдальний екстракт, введіть борошно і курячі білки, перемішайте.
3. Форму для випічки застеліть пергаментом, вилийте тісто і відправте його в розігрітий до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин, потім дістаньте з форми і охолодіть.
4. Готовий пиріг змастіть збитим вершковим сиром і прикрасьте волоськими горіхами.