Підлива до каші
(покроковий рецепт з фото)
Мої домашні дуже не люблять їсти "просто кашу", тому доводиться вигадувати щось смачненьке, на цей раз я вам представляю дуже смачну підливу з курячої печінки до гречаної каші.
Печінка треба обваляти в борошні зі спеціями - найкраще це зробити, відправивши всі інгредієнти в пакет. На сковороді на олії смажимо цибулю і моркву, потім додаємо печінку, все обсмажуємо, заливаємо кефіром і тушкуємо до готовності. З кашею така підлива - смакота!
- Куряча печінка - 1 кілограм
- Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 0, 5 Ст. Ложки
- Крем - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
«Пелюстки» печінки поділяємо, видаляємо жир, з'єднувальні джгутики, перевіряємо, щоб не було жовчі.
Обсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю і натерту тонкою соломкою моркву.
Щоб печінка присмажилася вся відразу одночасно, запанірувати її краще за допомогою пакета, в іншому випадку, поки панірує один шматочок, другий вже підсмажиться. Складаємо печінку в пакет, засипаємо борошном, змішаної з сіллю і перцем, і перетрушувати.
Викладаємо печінку в сковороду з розігрітим маслом.
Швидко обсмажуємо з двох сторін.
Додаємо обсмажені овочі, перемішуємо.
Сметану розводимо водою, доводимо загальна кількість до 700 мл, додаємо по 1 дрібці солі і цукру, розмішуємо.
Заливаємо печінку сметанною заливкою, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і під кришкою доводимо до загустіння.