Перловий суп
(покроковий рецепт з фото)
Любителям перших страв рекомендую спробувати дуже класний, наваристий і неймовірно апетитний перловий суп в домашніх умовах. Прекрасний варіант обіду для всієї родини. Давайте приготовим!
Цей рецепт приготування перлового супу подобається мені тим, що він прекрасний як в пісному варіанті, так і на основі м'ясного або рибного бульйону. Ідеальне поєднання овочів з крупою обов'язково буде вам до смаку. До речі, в зиязикай період ви легко можете використовувати заморожені овочі. Вийде не гірше, ніж зі свіжих.
- Вода або бульйон - 3 L
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 1-2 штук
- Чилі - 1 штука (по бажанню)
- Перловка - 1 Склянка
- Стебло селери - 1-2 штук
- Помідор - 2 штуки
- Маринований огірок - 1-2 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 За смаком
1. Очистіть цибулю і часник, наріжте їх дрібними кубиками і викладіть в каструлю з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте до легкого золотистого кольору.
2. Очистіть моркву, наріжте її дрібно і додайте до цибулі.
3. Обсмажте овочі ще хвилин 5. Всипте крупу. Влийте гарячу воду або бульйон (в даному рецепті приготування перлового супу використовується рибний). Доведіть до кипіння.
4. Після закипання підсолити за смаком, при бажанні додайте спеції. Приберіть вогонь до середнього і варіть 10-12 хвилин.
5. Тим часом наріжте дрібно селера, чилі, огірочки. Після додайте їх в каструлю.
6. Після огірків викладіть томатну пасту і дрібно нарізані помідори. Варіть ще хвилин 5. Викладіть в каструлю рибу або м'ясо (якщо ви використовуєте бульйон, не вода).
7. Ще хвилин через 5 вимкніть вогонь, додайте в каструлю зелень. Накрийте кришкою - і нехай перловий суп в домашніх умовах настоюється хвилин 35-45 перед подачею.
8. Для додаткової нотки смаку можете додати каперси або оливки, наприклад.
Смачного!
Смачного!