Печиво «жіноча вільна блуза з довгими рукавами»
(покроковий рецепт з фото)
Хрустке, апетитне і корисне печиво "гарібальді" в домашніх умовах приготувати дуже нескладно. Воно стане відмінним перекусом для дітей і дорослих.
В якості наповнювача в печиво "гарібальді" в домашніх умовах можна абсолютно будь-які ягоди, які є під рукою. Також чудово підійдуть горішки або цукати, насіння і навіть шоколадна крихта при бажанні.
- Борошно - 110 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 50 грам
- Сушені ягоди і фрукти - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
1. З тестом все досить стандартно. Вершкове масло збити з цукром, сіллю і розпушувачем. Додати яйце, молоко і цедру лимона. Всипати просіяне борошно і замісити м'яке тісто, яке не липне до рук. Відправити його в холодильник хвилин на 15.
2. Далі тісто треба розкачати на робочій поверхні рівним прямокутником.
3. На половину тіста викласти рівним шаром начинку. В даний рецепт приготування печива "гарібальді" використовується сушена смородина і родзинки.
4. Згорнути навпіл і щільно притиснути.
5. Тепер тісто потрібно знову розкачати до початкового розміру, намагаючись робити краї рівними.
6. Залишилася справа за малим - нарізати пласт тесту акуратними шматочками. Класичний рецепт печива "гарібальді" передбачає форму подовженого прямокутника.
7. Щоб печиво були рум'яним його можна змастити солодким сиропом або збитим яйцем. Викласти на пергамент і відправити в розігріту духовку.
8. Всього через 12-15 хвилин печиво "гарібальді" в домашніх умовах буде готово. Воно прекрасно зберігається, так що через день або два не втратить своїх смакових якостей.