Печиво «Ялинкові іграшки»
(покроковий рецепт з фото)
Новорічну ялинку можна прикрасити саморобними їстівними іграшками! І навіть якщо у вас немає фігурних вирубок, зробіть просто кругле печиво і прикрасьте його глазур'ю. Запам'ятовуйте рецепт!
Якщо ви хочете прикрасити ялинку їстівним печивом, я вам розповім, як приготувати печиво "ялинкові іграшки"! Складного в рецепті нічого немає, просто знадобляться ваші художні здібності і необхідні продукти. Що стосується розпису печива, то для разового використання підійде щільний зіп-пакет, а якщо вам сподобається, то раджу відразу купити сотню корнетиків, вони продаються в інтернет-магазинах, ними дуже зручно малювати. Поїхали!
- Борошно пшеничне - 250-300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Мед рідкий - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 0, 5-1 чайних ложки
- Яєчний білок - 1 штука (глазур)
- Цукрова пудра - 200 грам (глазур)
- Крохмаль - 0, 5 чайних ложки (глазур)
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки (глазур)
Отже, підготуйте спочатку продукти для печива. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м'яким (кімнатної температури).
У сухий посудині змішайте борошно з розпушувачем, корицею і імбиром. Можна додати ванілін, якщо любите, я іноді додаю. Перемішайте і відставте поки борошняну суміш.
М'яке вершкове масло змішайте з цукром за допомогою електровенчіка або міксером. Збивайте хвилин 5-7 до утворення пишної маси.
Вбийте яйце, не перестаючи працювати віночком, злиття міді. Масу добре перемішайте.
Невеликими порціями вводите борошно. Коли маса стане густою, переходите на стіл. Присипте його борошном і вивалити тісто, доведіть його до готовності.
Тісто в результаті виходить м'яким, пластичним, НЕ липнуче до рук, але при тривалому контакті воно тане і липне. Тому загорніть його в пакет або плівку і приберіть в холодильник на 1 час.
Тепер про необхідні інструментах для випічки: вам знадобляться скалка, пергамент, трубочка коктейльна, вирубки для печива.
Дістаньте тісто з холодильника, відріжте невеликий шматочок, інше приберіть знову в холодильник. Покладіть тісто на папір, трохи розкачайте (сплющити) по папері руками.
Накрийте другим листом пергаменту, качалкою розкачати тонко. Товщина - 0, 5 мм. Другий лист пергаменту допоможе легко розкачати тісто, щоб то не прилипло до качалці.
Зніміть другий лист. Він дуже легко відходить.
Вирубки для печива занурте в борошно, потім видавлюйте печиво.
Приберіть зайве тісто з пергаменту. Прогрейте духовку до 200 градусів, поставте печиво випікатися на 5-7 хвилин.
Готове печиво, поки гаряче, дуже м'яке, тому трубочкою можна зробити отвори для ниточок, щоб повісити їх потім на ялинку.
Можна зробити дірочки відразу за допомогою тієї ж трубочки. Потім випікайте печиво.
Готово! остудіть печиво. У мене вийшло рівно 45 штук!
Поки печиво остигає, можна переходити до приготування глазурі. Крім того, знадобляться харчові барвники. Можна також прикрашати печиво кокосовою стружкою або кондитерської посипкою.
Просійте пару раз цукрову пудру, додайте до неї крохмаль і перемішайте. Зробіть по центру поглиблення, влийте охолоджений білок.
Добре перемішайте віночком або вилочкою, поки маса не стане однорідною.
Електровенчіком або міксером збивайте масу хвилин 10, поки вона не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі.
В кінці збивання влийте лимонний сік, ще пару хвилин перемішуйте. Розділіть білкову масу на кілька частин, в залежності від кількості використовуваних кольорів. Частина обов'язково залиште білої глазурі, в інші додайте барвники та перемішайте.
Остигнуло печиво фарбуйте, як подобається!
Ми з донькою постаралися зробити різні варіанти. Які фігурки покривали повністю глазур'ю і посипали посипкою, після застигання білка все відмінно тримається. Якісь ми просто розмальовували. Готове печиво потрібно залишити на кілька годин для застигання глазурі, а краще на ніч. У повністю готове печиво протягніть ниточки - і прикрашайте ялинку!
Щасливого Нового року! !!