Пастила з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Пастила з вишні - дивовижно смачне спогад мого південного дитинства. Вишні, кругом вишні… Найбільше я не любила їх збирати. Але зате потім стільки ласощів, улюблене з яких - ромб.
Пропоную вашій увазі свій спосіб приготування пастили з вишні. Але можна трохи змінити процес і не заливати вишню водою, а просто засипати її цукром і чекати поки ягода дасть сік. І уварити її у власному соку. У нас на півдні пастила з вишні - це забава для голопузих дітей, які цілий день бігають по вулиці і іноді забігають у двір щось перекусити. А тут як раз і пастила з вишні готова! Бажаю приємного апетиту і успіхів в приготуванні.
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
Вишню помити і обсушити.
Вишню очистити від кісточок.
Залити вишню водою, щоб закрити поверхню і поставити на вогонь.
Кип'ятити 40 хвилин до розм'якшення ягід.
Одержаний сік злити.
Вишню потовкти в пюре, додати сахар.Уварівать пюре на повільному вогні поки пюре не буде відставати від стінок посуду.
Пюре викласти на фольгу змащену маслом. Висушити на повітрі або в духовці при 50-70 градусах.
Смачного!