Пастила з сухофруктів
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите пастилу? Особисто я просто обожнюю цей вид солодощів: і корисно, і калорій зайвих не містить! А я вам розповім, як приготувати пастилу з сухофруктів в домашніх умовах! зиязикай варіант!
Такий рецепт приготування я називаю зиязикам, тому що це якраз той сезон, коли свіжі фрукти коштують просто-таки захмарні гроші, тому доводиться обходиться сухофруктами. До речі, по цьому ж рецепту я робила пастилу і зі свіжих яблук, різницю взагалі не помітила. Так що готуйте і насолоджуйтеся улюбленим десертом і взимку, і влітку!
- Яблука свіжі - 1.5 кілограма
- Яблука сушені - 1.5 кілограма
- Чорнослив - 1 Склянка
- Чорнослив - 1 Склянка
- Горіхи волоські - 1 Склянка
1. Рецепт простий: окремо очистимо свіжі яблука і подрібнюємо їх в кухонному комбайні, а окремо змішаємо все сухі інгредієнти, попередньо їх теж очистивши від дрібного сміття і твердих частинок, якщо такі є. Подрібнимо і змішаємо.
2. Перемішаємо і пробуємо: можна додати трохи меду або цукру, але мені було і без того досить солодощі.
2. Застеляємо пергаментом деко, викладаємо пюре і розрівняти, щоб товщина була приблизно 1 см. Сушимо при температурі 70 градусів в духовці годину, а потім дверцята відкриємо, і нехай сушиться вже при 50 градусах в духовці ще шість годин.
4. Приблизно через чотири години після сушки переверніть пастилу, і нехай вона стане з двох сторін темної і красивою. Нарізаємо її, охолоджуємо і подаємо потім до столу!