Рецепт Пастила з груш фото

Пастила з груш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Десерти , Пастилки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пастилки - солодощі з дитинства. Цей натуральний десерт підійде і для дітей, і для дорослих. Бажано використовувати груші з бабусиної саду. Приготувати пастилу нескладно. Переконайтеся в цьому самі!

Опис приготування:

Як приготувати пастилу з груші?

1. Стиглі і м'які груші промийте, виріжте насіннєву коробочку, плодоножку, видаліть пошкодження. Шкірку я зазвичай зрізаю. Поріжте плоди на часточки.

2. На дно каструлі з товстими стінами налийте 3 столові ложки води і викладіть часточки груші.

3. Лимон промийте, розріжте на скибочки, виберіть кісточки. Надсилайте його прямо в каструлю. Якщо не бажаєте, щоб лимончик відчувався, то просто видавіть в каструлю сік.

4. Каструлю з закритою кришкою ставте на вогонь і варіть груші до розм'якшення. Залежно від розміру фруктів цей процес займе у вас від півгодини до години.

5. При варінні груш виділиться багато соку, його, при бажанні, можна злити і вживати як компот. А також, якщо хочете, можете уварити його до сиропу і"повернути" в каструлю.

6. Зварені груші пропустіть через м'ясорубку, подрібніть в блендері або протріть ложкою через сито.

7. Грушеву кашку поставте на маленький вогонь і періодично помішуйте. Я тримаю доти, поки маса практично не починає пригорати.

8. Нагрійте духовку до температури 100 градусів. На деко викладіть пергамент і розрівняйте по ньому уварену грушевий масу. Сушіть при прочинених духовці. Раджу шар робити тонший, т.К. Товсті шари доведеться відсуджувати і перевертати на іншу сторону.

9. Висушену пастилу з груш зберігайте в скляних банках, закатав його рулон.

Готова пастила не повинна ламатися і бруднити руки!

Смачного!

  • Груші - 2 кілограма
  • Лимон - 1 штука
Як приготувати пастилу з груші?

1. Стиглі і м'які груші промийте, виріжте насіннєву коробочку, плодоножку, видаліть пошкодження. Шкірку я зазвичай зрізаю. Поріжте плоди на часточки.

2. На дно каструлі з товстими стінами налийте 3 столові ложки води і викладіть часточки груші.

3. Лимон промийте, розріжте на скибочки, виберіть кісточки. Надсилайте його прямо в каструлю. Якщо не бажаєте, щоб лимончик відчувався, то просто видавіть в каструлю сік.

4. Каструлю з закритою кришкою ставте на вогонь і варіть груші до розм'якшення. Залежно від розміру фруктів цей процес займе у вас від півгодини до години.

5. При варінні груш виділиться багато соку, його, при бажанні, можна злити і вживати як компот. А також, якщо хочете, можете уварити його до сиропу і"повернути" в каструлю.

6. Зварені груші пропустіть через м'ясорубку, подрібніть в блендері або протріть ложкою через сито.

7. Грушеву кашку поставте на маленький вогонь і періодично помішуйте. Я тримаю доти, поки маса практично не починає пригорати.

8. Нагрійте духовку до температури 100 градусів. На деко викладіть пергамент і розрівняйте по ньому уварену грушевий масу. Сушіть при прочинених духовці. Раджу шар робити тонший, т.К. Товсті шари доведеться відсуджувати і перевертати на іншу сторону.

9. Висушену пастилу з груш зберігайте в скляних банках, закатав його рулон.

Готова пастила не повинна ламатися і бруднити руки!

Смачного!

Схожі рецепти