Пастила з груш
(покроковий рецепт з фото)
Пастилки - солодощі з дитинства. Цей натуральний десерт підійде і для дітей, і для дорослих. Бажано використовувати груші з бабусиної саду. Приготувати пастилу нескладно. Переконайтеся в цьому самі!
Як приготувати пастилу з груші?
1. Стиглі і м'які груші промийте, виріжте насіннєву коробочку, плодоножку, видаліть пошкодження. Шкірку я зазвичай зрізаю. Поріжте плоди на часточки.
2. На дно каструлі з товстими стінами налийте 3 столові ложки води і викладіть часточки груші.
3. Лимон промийте, розріжте на скибочки, виберіть кісточки. Надсилайте його прямо в каструлю. Якщо не бажаєте, щоб лимончик відчувався, то просто видавіть в каструлю сік.
4. Каструлю з закритою кришкою ставте на вогонь і варіть груші до розм'якшення. Залежно від розміру фруктів цей процес займе у вас від півгодини до години.
5. При варінні груш виділиться багато соку, його, при бажанні, можна злити і вживати як компот. А також, якщо хочете, можете уварити його до сиропу і "повернути" в каструлю.
6. Зварені груші пропустіть через м'ясорубку, подрібніть в блендері або протріть ложкою через сито.
7. Грушеву кашку поставте на маленький вогонь і періодично помішуйте. Я тримаю доти, поки маса практично не починає пригорати.
8. Нагрійте духовку до температури 100 градусів. На деко викладіть пергамент і розрівняйте по ньому уварену грушевий масу. Сушіть при прочинених духовці. Раджу шар робити тонший, т.К. Товсті шари доведеться відсуджувати і перевертати на іншу сторону.
9. Висушену пастилу з груш зберігайте в скляних банках, закатав його рулон.
Готова пастила не повинна ламатися і бруднити руки!
Смачного!
- Груші - 2 кілограма
- Лимон - 1 штука
1. Стиглі і м'які груші промийте, виріжте насіннєву коробочку, плодоножку, видаліть пошкодження. Шкірку я зазвичай зрізаю. Поріжте плоди на часточки.
2. На дно каструлі з товстими стінами налийте 3 столові ложки води і викладіть часточки груші.
3. Лимон промийте, розріжте на скибочки, виберіть кісточки. Надсилайте його прямо в каструлю. Якщо не бажаєте, щоб лимончик відчувався, то просто видавіть в каструлю сік.
4. Каструлю з закритою кришкою ставте на вогонь і варіть груші до розм'якшення. Залежно від розміру фруктів цей процес займе у вас від півгодини до години.
5. При варінні груш виділиться багато соку, його, при бажанні, можна злити і вживати як компот. А також, якщо хочете, можете уварити його до сиропу і "повернути" в каструлю.
6. Зварені груші пропустіть через м'ясорубку, подрібніть в блендері або протріть ложкою через сито.
7. Грушеву кашку поставте на маленький вогонь і періодично помішуйте. Я тримаю доти, поки маса практично не починає пригорати.
8. Нагрійте духовку до температури 100 градусів. На деко викладіть пергамент і розрівняйте по ньому уварену грушевий масу. Сушіть при прочинених духовці. Раджу шар робити тонший, т.К. Товсті шари доведеться відсуджувати і перевертати на іншу сторону.
9. Висушену пастилу з груш зберігайте в скляних банках, закатав його рулон.
Готова пастила не повинна ламатися і бруднити руки!
Смачного!