Рецепт Пастила з абрикосів фото

Пастила з абрикосів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Десерти , Пастилки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Пастила з абрикосів готується легко і просто. Діти дуже люблять ці солодкі помаранчеві трубочки. Хто не вміє робити пастилу з абрикосів - терміново вчимося на мою простому і зрозумілому рецептом.

Опис приготування:

Пастила з абрикосів готується наступним чином:

1. З абрикосів потрібно витягнути кісточки, скласти фрукти в каструлю або таз.

2. Налити воду, щоб абрикоси були повністю нею покриті і поставити на вогонь.

3. Варити абрикоси до м'якості, близько 25 хвилин.

4. Воду злити, а абрикоси перетерти в пюре блендером.

5. До пюре з абрикосів додати цукор і варити близько 40 хвилин, періодично помішуючи.

6. Пюре має стати густим, як мед.

7. Деко викласти папером і вилити гаряче пюре.

8. Пюре рівномірно розподілити товщиною близько 1 см.

9. Охолодити до кімнатної температури. Акуратно перевернути і зняти папір.

10. Зберігати пастилу з абрикосів можна в холодильнику в пакеті.

Але ми ніколи довго не зберігали пастилу з абрикосів. Чи не встигала вона як слід застигнути, як її тут же згортали в довгі трубочки і вона розліталася з тарілки.

Удачі і приємного апетиту!

  • Абрикос - 1 кілограм (без кісточок)
  • Цукор - 800 грам
Пастила з абрикосів готується наступним чином:

1. З абрикосів потрібно витягнути кісточки, скласти фрукти в каструлю або таз.

2. Налити воду, щоб абрикоси були повністю нею покриті і поставити на вогонь.

3. Варити абрикоси до м'якості, близько 25 хвилин.

4. Воду злити, а абрикоси перетерти в пюре блендером.

5. До пюре з абрикосів додати цукор і варити близько 40 хвилин, періодично помішуючи.

6. Пюре має стати густим, як мед.

7. Деко викласти папером і вилити гаряче пюре.

8. Пюре рівномірно розподілити товщиною близько 1 см.

9. Охолодити до кімнатної температури. Акуратно перевернути і зняти папір.

10. Зберігати пастилу з абрикосів можна в холодильнику в пакеті.

Але ми ніколи довго не зберігали пастилу з абрикосів. Чи не встигала вона як слід застигнути, як її тут же згортали в довгі трубочки і вона розліталася з тарілки.

Удачі і приємного апетиту!

Схожі рецепти