Пастила з абрикосів
(покроковий рецепт з фото)
Пастила з абрикосів готується легко і просто. Діти дуже люблять ці солодкі помаранчеві трубочки. Хто не вміє робити пастилу з абрикосів - терміново вчимося на мою простому і зрозумілому рецептом.
Пастила з абрикосів готується наступним чином:
1. З абрикосів потрібно витягнути кісточки, скласти фрукти в каструлю або таз.
2. Налити воду, щоб абрикоси були повністю нею покриті і поставити на вогонь.
3. Варити абрикоси до м'якості, близько 25 хвилин.
4. Воду злити, а абрикоси перетерти в пюре блендером.
5. До пюре з абрикосів додати цукор і варити близько 40 хвилин, періодично помішуючи.
6. Пюре має стати густим, як мед.
7. Деко викласти папером і вилити гаряче пюре.
8. Пюре рівномірно розподілити товщиною близько 1 см.
9. Охолодити до кімнатної температури. Акуратно перевернути і зняти папір.
10. Зберігати пастилу з абрикосів можна в холодильнику в пакеті.
Але ми ніколи довго не зберігали пастилу з абрикосів. Чи не встигала вона як слід застигнути, як її тут же згортали в довгі трубочки і вона розліталася з тарілки.
Удачі і приємного апетиту!
- Абрикос - 1 кілограм (без кісточок)
- Цукор - 800 грам
1. З абрикосів потрібно витягнути кісточки, скласти фрукти в каструлю або таз.
2. Налити воду, щоб абрикоси були повністю нею покриті і поставити на вогонь.
3. Варити абрикоси до м'якості, близько 25 хвилин.
4. Воду злити, а абрикоси перетерти в пюре блендером.
5. До пюре з абрикосів додати цукор і варити близько 40 хвилин, періодично помішуючи.
6. Пюре має стати густим, як мед.
7. Деко викласти папером і вилити гаряче пюре.
8. Пюре рівномірно розподілити товщиною близько 1 см.
9. Охолодити до кімнатної температури. Акуратно перевернути і зняти папір.
10. Зберігати пастилу з абрикосів можна в холодильнику в пакеті.
Але ми ніколи довго не зберігали пастилу з абрикосів. Чи не встигала вона як слід застигнути, як її тут же згортали в довгі трубочки і вона розліталася з тарілки.
Удачі і приємного апетиту!