Пасха без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне пасхальне блюдо з сиру - паска без випічки. Даний рецепт включає в себе додавання сухофруктів і родзинок, але ви до смаку можете додавати також горіхи, ягоди або навіть фрукти.
Готується Пасха без випічки, без яєць і борошна. За основу береться сир, вершкове масло і сметана. Сухофрукти і інші інгредієнти додавайте до смаку. Сир також береться будь-якої жирності.
- Сир - 500 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Сухофрукти - За смаком
- Крем - 100 грам

1. Сир для такої паски краще брати дрібнозернистий або пастоподібний. В іншому випадку його доведеться протерти через сито або м'ясорубку, як це зробила я.

2. Додаємо цукрову пудру, м'яке вершкове масло, сметану і при бажанні ванілін. Все ретельно збиваємо.

3. Моєму сухофрукти, нарізаємо їх шматочками невеликого розміру. Взагалі, чим дрібніше - тим краще. Заздалегідь замочуємо хвилин на 20 родзинки в гарячій воді.

4. Відправляємо все до сирної маси, добре перемішуємо до однорідного стану.

5. Беремо спеціальну пасхальну форму.

6. Покриваємо її в два шари марлею, заливаємо всередину нашу сирну суміш.

7. Закриваємо марлею і ставимо гніт. Прибираємо нашу заготовку в холодильник годин на 10.

8. Я зазвичай залишаю її на ніч у холодильнику. Вранці знімаю марлю і перекладаю паску на блюдо, прикрашаючи за бажанням.