Пампушки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Домашній рецепт, як приготувати пампушки в духовці, дуже простий і знайомий багатьом з дитинства. Особливо їх смак знають ті, хто проживає або часто гостює в селі, де є домашні молочні продукти.
Такі пампушки гарні тим, що їх в результаті виходить дуже багато і зберігаються вони більше тижня, але при цьому залишаються свіжими. Продукти для таких пампушок можна купити в будь-якому магазині, вони доступні і недорогі. Готові пампушки можна подавати з медом, варенням або згущеним молоком до молока або чаю.
- Борошно - 0, 6 кілограма
- Кефір - 0, 5 L
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 0, 5 склянки
- Маргарин - 100 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - 1, 5 Ст. Ложки
1. Розтоплюємо маргарин на вогні або в мікрохвильовій печі. В окремій мисці змішуємо кефір з яйцями, всипаємо цукор, трохи борошна і перемішуємо. Вливаємо остиглий маргарин, ще раз перемішуємо.
2. Порційно всипаємо просіяне борошно, замішуємо густе і міцне тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо відпочити на 30-40 хвилин.
3. Від тесту відщипуємо шматочки. Поверхня присипаємо борошном, розгортаємо коржі товщиною близько одного сантиметра.
4. Склянкою або інший круглою формою вирізаємо пампушки, перекладаємо їх на змащене маслом деко. Вилки не протикає, а трохи придавлюємо кожну.
5. Випікаємо в духовці при 180 градусів до повної готовності (рум'яної скоринки). Готові пампушки перекладаємо в тарілку.