Овочі, фаршировані фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Мені здається, немає більш підходящого страви для весни і літа, ніж такі овочі, фаршировані фаршем. Ви можете приготувати так і помідори, і баклажани, і перець, і кабачки - Усе, що вашій душі завгодно.
Як тільки в магазині і на ринку з'являються перші свіжі кабачки, баклажани, помідори, перці і так далі, я купую їх і готую овочі, фаршировані фаршем, в домашніх умовах. Насправді це неймовірно смачне і соковите блюдо, для якого ви можете взяти свої найулюбленіші овочі, а також будь-які спеції, тут ніяких особливих обмежень у складі немає. Так що якщо вам хочеться чогось соковитого і весняного, я розповім вам, як приготувати овочі, фаршировані фаршем, зробіть це блюдо обов'язково, воно сподобається вам і вашим домашнім.
- Фарш м'ясний - 400 грам (свинина + яловичина)
- Мал - 80 грам
- Помідори - 3 штуки(2 - для фарширування, 1 - в соус)
- Цибуля зелена - 5 штук(2 - в фарш, 3 - в соус)
- Перець зелений гострий - 2-3 штук
- Баклажан - 2 штуки (невеликі)
- Часник - 6 зубчиків(3 - в начинку, 3 - в соус)
- Морква - 2 штуки
- Базилік свіжий - 20 грам
- Koriandr Svezhin - 20 грам
- Яйце - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець червоний гострий мелений - 0, 5-1 Ст. Ложки (додаємо до смаку)
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Для начинки ми викладаємо в миску фарш, додаємо до нього рис, яйце, подрібнений часник (3 зубчики), koriandr, червоний перець, уцхо-сунелі і сіль за смаком. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
Базилік, зелений коріандр і цибулю нарізаємо дрібно, також додаємо до фаршу, ще раз все перемішуємо - начинка готова.
Тепер ми беремо овочі, які збираємося фарширувати, в нашому випадку це два помідора і баклажани. З помідорів зрізаємо верхівку, баклажани розрізаємо уздовж, акуратно витягаємо з овочів м'якоть за допомогою ложки.
У товстостінній каструлі (або сковороді) розігріваємо олію і викладаємо в нього нарізану брусками морква, подрібнену зелену цибулю, і м'якоть баклажана кубиками. Смажимо все на середньому вогні протягом 7-8 хвилин, помішуючи.
Що залишився помідор і помідорову м'якоть також нарізаємо дрібно, викладаємо все в каструлю до інших овочів, додаємо подрібнений часник і лавровий лист. Наливаємо в каструлю 200 мл води і тушкуємо овочі на повільному вогні близько 5 хвилин.
Поки готується соус, ми наповнюємо два помідора і баклажани приготовленою з фаршу начинкою, закриваємо їх зрізаними до цього верхівками.
Опускаємо нафаршировані овочі в приготований соус, додаємо пару гострих перчиком.
Ставимо каструлю в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо овочі 1 час.
Після закінчення години страва повинна бути повністю готове, подавати такі овочі найкраще, звичайно, зі сметаною або сметанним соусом. Приємного всім апетиту!