Рецепт Осетинський пиріг фото

Осетинський пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто , Овочі , Картопля , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Знаменитий осетинський пиріг був придуманий століття назад і вдає із себе коржик з начинкою. Еталоном випічки вважається тонке тісто з великою кількістю інгредієнтів всередині. Неймовірно смачно!

Опис приготування:

Цікаво те, що у кожного виду таких пирогів є своя назва (в залежності від начинки). Цей називається картоджін. А зараз їх придумали ще більше. Я вам пропоную ситний варіант. Подивіться, як приготувати осетинський пиріг з сиром і картоплею. Але приготуйтеся до того, що у вас піде чимало часу на його створення.

  • Борошно - 750 грам
  • Маргарин - 50 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Дріжджі сухі - 0, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Добре - 600 грам (або осетинський сир)
  • Картопля - 600 грам
  • Крем - 200 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
осетинський пиріг - фото крок 1
У мисці перемішайте цукор з дріжджами. Залийте їх 100 мл теплої води. Залиште суміш на 10 хвилин.
осетинський пиріг - фото крок 2
У сотейнику або каструлі розтопіть маргарин в молоці з залишився водою і сіллю.
осетинський пиріг - фото крок 3
В отриману масу умішайте яйце і додайте дріжджі. Все швидко перемішайте вже без вогню.
осетинський пиріг - фото крок 4
Всипте поступово борошно, замішуючи тісто.
осетинський пиріг - фото крок 5
Змастіть готове тісто маслом. Залиште його на 30 хвилин, щоб воно підійшло.
осетинський пиріг - фото крок 6
Потім тісто обомніте і знову залиште для набухання.
осетинський пиріг - фото крок 7
Поки займіться начинкою. Відваріть очищений і промитий картоплю до готовності.
осетинський пиріг - фото крок 8
Сир подрібніть разом з картоплею, наприклад, через м'ясорубку. Додайте до маси сметану. Начинку ретельно перемішайте.
осетинський пиріг - фото крок 9
Готове тісто розділити на 3 рівні частини.
осетинський пиріг - фото крок 10
Начинку теж розділіть на 3 частини.
осетинський пиріг - фото крок 11
Кожна кулька тесту розплющите. У центр покладіть начинку. Краї тесту загорніть в центр, зліпив їх.
осетинський пиріг - фото крок 12
Круглу форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном. У неї покладіть тісто з начинкою. А потім його акуратно притисніть.
осетинський пиріг - фото крок 13
Поставте пиріг в духовку при 250 градусах на 5 хвилин. Потім дістаньте його і трохи струсіть, щоб він не прилип. Знову відправте його в духовку на 5 хвилин.
осетинський пиріг - фото крок 14
Готовий осетинський пиріг змастіть маслом. Випікайте так само інші частини. Смачного!

Схожі рецепти