Осетинський пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий осетинський пиріг був придуманий століття назад і вдає із себе коржик з начинкою. Еталоном випічки вважається тонке тісто з великою кількістю інгредієнтів всередині. Неймовірно смачно!
Цікаво те, що у кожного виду таких пирогів є своя назва (в залежності від начинки). Цей називається картоджін. А зараз їх придумали ще більше. Я вам пропоную ситний варіант. Подивіться, як приготувати осетинський пиріг з сиром і картоплею. Але приготуйтеся до того, що у вас піде чимало часу на його створення.
- Борошно - 750 грам
- Маргарин - 50 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі сухі - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Добре - 600 грам (або осетинський сир)
- Картопля - 600 грам
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 60 грам
У мисці перемішайте цукор з дріжджами. Залийте їх 100 мл теплої води. Залиште суміш на 10 хвилин.
У сотейнику або каструлі розтопіть маргарин в молоці з залишився водою і сіллю.
В отриману масу умішайте яйце і додайте дріжджі. Все швидко перемішайте вже без вогню.
Всипте поступово борошно, замішуючи тісто.
Змастіть готове тісто маслом. Залиште його на 30 хвилин, щоб воно підійшло.
Потім тісто обомніте і знову залиште для набухання.
Поки займіться начинкою. Відваріть очищений і промитий картоплю до готовності.
Сир подрібніть разом з картоплею, наприклад, через м'ясорубку. Додайте до маси сметану. Начинку ретельно перемішайте.
Готове тісто розділити на 3 рівні частини.
Начинку теж розділіть на 3 частини.
Кожна кулька тесту розплющите. У центр покладіть начинку. Краї тесту загорніть в центр, зліпив їх.
Круглу форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном. У неї покладіть тісто з начинкою. А потім його акуратно притисніть.
Поставте пиріг в духовку при 250 градусах на 5 хвилин. Потім дістаньте його і трохи струсіть, щоб він не прилип. Знову відправте його в духовку на 5 хвилин.
Готовий осетинський пиріг змастіть маслом. Випікайте так само інші частини. Смачного!