Осетинський пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно осетинський пиріг дуже тонкий, нагадує по виду корж. Начинка по товщині дорівнює тесту. У випадку з вишневою начинкою, пиріг виходить більш пишним. Прекрасний варіант для десерту.
Солодкий і літній варіант осетинського пирога. Щоб його приготувати, замісіть дріжджове тісто і дайте йому піднятися протягом 2 годин. Потім розділіть його на дві частини і розкачайте в плоскі коржі. На одну з них викладіть вишні без кісточок, рясно посипте цукром. У другій виноградному зробіть довільні надрізи і накрийте начинку. Защипніть краю і відправте пиріг в духовку на 30 хвилин. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і подайте на стіл. Смачного!
- Борошно - 400 грам
- Вишня - 300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Кефір - 100 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка(+ для начинки)
Розчиніть дріжджі, цукор і щіпку борошна в теплому молоці. Зачекайте 10 хвилин, потім додайте сіль і борошно, перемішайте.
Також додайте яйце, кефір, розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Добре вимісити, зберіть його в кулю і залиште в теплому місці на 2 години піднятися.
Готове тісто розділити на дві частини, кожну з яких розкачайте в круглий коржик. З вишень вийміть кісточки, розподіліть по поверхні однієї з коржів, рясно посипте цукром.
На другий коржик зробіть довільні надрізи і накрийте начинку. Краї по колу защіпніте. Деко застеліть пергаментом, покладіть на нього пиріг і відправте на півгодини в духовку, розігріту до 180 градусів. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і подайте на стіл.