Рецепт Осетинський пиріг з вишнею фото

Осетинський пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто, Ягоди, Дріжджове тісто, Вишня
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Пироги

Традиційно осетинський пиріг дуже тонкий, нагадує по виду корж. Начинка по товщині дорівнює тесту. У випадку з вишневою начинкою, пиріг виходить більш пишним. Прекрасний варіант для десерту.

Солодкий і літній варіант осетинського пирога. Щоб його приготувати, замісіть дріжджове тісто і дайте йому піднятися протягом 2 годин. Потім розділіть його на дві частини і розкачайте в плоскі коржі. На одну з них викладіть вишні без кісточок, рясно посипте цукром. У другій виноградному зробіть довільні надрізи і накрийте начинку. Защипніть краю і відправте пиріг в духовку на 30 хвилин. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і подайте на стіл. Смачного!

  • Борошно - 400 грам
  • Вишня - 300 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Кефір - 100 мілілітрів
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Ст. Ложка(+ для начинки)
осетинський пиріг з вишнею - фото крок 1
Розчиніть дріжджі, цукор і щіпку борошна в теплому молоці. Зачекайте 10 хвилин, потім додайте сіль і борошно, перемішайте.
осетинський пиріг з вишнею - фото крок 2
Також додайте яйце, кефір, розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Добре вимісити, зберіть його в кулю і залиште в теплому місці на 2 години піднятися.
осетинський пиріг з вишнею - фото крок 3
Готове тісто розділити на дві частини, кожну з яких розкачайте в круглий коржик. З вишень вийміть кісточки, розподіліть по поверхні однієї з коржів, рясно посипте цукром.
осетинський пиріг з вишнею - фото крок 4
На другий коржик зробіть довільні надрізи і накрийте начинку. Краї по колу защіпніте. Деко застеліть пергаментом, покладіть на нього пиріг і відправте на півгодини в духовку, розігріту до 180 градусів. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і подайте на стіл.

Схожі рецепти