Осетинський пиріг в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Круглий і теплий, як сонечко, пиріг з духовки зробить ваш день теплим і подарує чудовий настрій. Тим більше, що готувати його дуже просто.
Для цінителів кавказької кухні і любителів випічки - смачний осетинський пиріг в духовці. Спочатку потрібно замісити дріжджове тісто. Коли воно добре підніметься, розділіть його на частини і розкачайте в плоскі коржі. На них розкладіть начинку з тертого сиру, сметани, йогурту, зелені і бадилля. Краї тесту зберіть навколо начинки у вигляді мішечка і закріпіть краю. Потім розплющите пиріг, надавши йому плоску форму, і випікання в духовці протягом півгодини. Верх кожного пирога змастіть вершковим маслом, покласти stopkoy і стільчик для годування. Смачного!
- Пшеничне борошно - 300 грам
- Сир сулугуні - 200 грам
- Сир Адигейський - 200 грам
- Крем - 100 грам
- Вершкове масло - 10 грам
- Маргарин - 30 грам
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Цукор - 5 грам
- Молоко - 2 склянки
- Зелень (кріп, петрушка) - 1 пучок
- Сіль - За смаком
Дріжджі розчиніть в теплому молоці, дайте трохи постояти, потім змішайте їх з борошном, розм'якшеним маргарином, сіллю і цукром. Замісити тісто і залиште його на 1 годину піднятися. Сири потріть на тертці, додайте сметану, йогурт, подрібнену зелень і бадилля, а також сіль і перець за смаком. Добре перемішайте.
Розділіть тісто, що підійшло на 3-4 частини, розкачайте в гуртки і розподіліть по ним начинку. Краї тесту зберіть навколо начинки у вигляді мішечка і закріпіть краю.
Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього наші колобки швом вниз і акуратно розплющите їх долонею до плоского стану. Зверху вправленим невеликі дірочки для виходу пари, а також змастіть кефіром.
Розігрійте духовку до 200 градусів і випікання пироги протягом півгодини. Потім змастіть верх кожного пирога вершковим маслом, покласти stopkoy і стільчик для годування.