Осетинський пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую спробувати смачні і ситні осетинські пироги на кефірі. Традиційно їх готують з бурякової бадиллям, але ви можете взяти іншу начинку. Дивіться рецепт і запам'ятовуйте!
Нам потрібно буде приготувати здобне дріжджове тісто з пропорціями 300 мл рідини на 500 грам борошна. Ви можете взяти трохи більше кефіру або молока, головне, щоб пропорція збереглася. В якості начинки - осетинський сир: сулугуні або adıgeyskiy. Тісто не варто сильно солити, так як сир і так солоний вже досить.
Дивіться, як приготувати осетинський пиріг на кефірі.
- Кефір - 250 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1-2 чайних ложок
- Яйце - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 4-5 склянок
- Топлене масло - 3 Ст. Ложки
- Осетинський сир - 500 грам
- Бурячиння - 2 пучка
Замісити просте дріжджове тісто: в теплому молоці змішайте дріжджі, цукор і пару чайних ложок борошна. Дайте підійти протягом 10-15 хвилин.
Потім в опару просійте борошно, додайте яйце, кефір кімнатної температури, сіль, сметану і замісіть тісто. Залиште в теплому місці на 1-1, 5 годин для підходу.
Тим времнем, підготуйте начинку. Пучки бурякової гички гарненько промийте. Порубати дрібно. Сир натріть на тертці. Перемішайте, сформуйте три кулі і покладіть в холодильник.
Потім в опару просійте борошно, додайте яйце, кефір кімнатної температури, сіль, сметану і замісіть тісто. Залиште в теплому місці на 1-1, 5 годин для підходу.
Тим времнем, підготуйте начинку. Пучки бурякової гички гарненько промийте. Порубати дрібно. Сир натріть на тертці. Перемішайте, сформуйте три кулі і покладіть в холодильник.
Готове тісто обомніте і розділіть на три кулі.
Кожен шар злегка примніть в коржик.
Кожен шар злегка примніть в коржик.
Викладіть в центр начинку.
Натягніть тісто і заліпити гарненько зверху.
Руками розімніть куля в коржик, акуратно, щоб тісто не порвалося. Зробіть в центрі дірочку.
Викладіть на застелений пергаментом деко і відправте в розігріту до 200 З духовку на 20-25 хвилин.
Викладіть на застелений пергаментом деко і відправте в розігріту до 200 З духовку на 20-25 хвилин.
Запікайте до рум'яної скоринки.
Готові осетинські пироги на кефірі змастіть топленим маслом і викладіть на блюдо.
Смачного!
Готові осетинські пироги на кефірі змастіть топленим маслом і викладіть на блюдо.
Смачного!