Оселедець під шубою без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Такий рецепт оселедця в моїй родині найулюбленіший! Я б навіть сказала, найтрадиційніший. Цибуля завжди мариную, але можна це і не робити. Дивіться рецепт.
Для салату потрібно відварити овочі, очистити їх і натерти на крупній тертці. Рибу потрібно розібрати на філе, видалити голову, нутрощі, кісточки. Складіть салат шарами, кожен з яких змастіть майонезом. Дайте просочитися салату годинку - і можна ставити на стіл! Обов'язково спробуйте мій рецепт, як приготувати оселедець під шубою без яєць. Хай щастить!
- Оселедець слабосолона - 1 штука (невелика)
- Буряк - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Майонез - За смаком
Підготуйте продукти. Відваріть овочі до готовності в шкірці. Очистіть. У риби видаліть нутрощі, шкіру, голову.
Поріжте рибне філе кубиками не великого розміру. Овочі натріть на крупній тертці. Цибуля поріжте дрібними кубиками. При бажанні можна замарівают в оцті з водою і цукром.
Беремо блюдо або тарілочку, на дно кладемо шар оселедця і цибулі. Якщо цибуля маринувався, то добре відіжміть його від рідини.
Зробіть не дуже густу майонезну сіточку.
Далі викладіть на оселедець шар картоплі, сіль-перець - і знову майонезна сіточка.
Наступний шар зробіть морквяним. Повторіть сіль-перець і майонезну сіточку.
Останній шар - буряк і прикраса. Прикрашайте тим, що є під рукою. Я прикрасила маринованою цибулею, майонезом і морквою. Смачного!