Оладки з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 35 хв.
Пишні, повітряні і дуже апетитні оладки - чудовий варіант для ситного сніданку або десерту до чаю. Просте і швидке тісто під силу повторити навіть новачкові на кухню, так що запам'ятовуйте рецепт.
Опис приготування:
Основою для тесту може бути будь-який кисломолочний продукт: крем, ряжанка, йогурт, кисле молоко. Я хочу поділитися варіантом, як приготувати млинці з кефіром. Навіть якщо смажити такі оладки без кришки, вони дуже добре піднімаються і не опадають при подачі. Швидке тісто без дріжджів - відмінна ідея для зайнятих господинь і тих, хто вважає за краще готувати на швидку руку.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Борошно - 2.5 склянки
- Яйце - 1-2 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. У глибоку миску влийте кефір. Додайте цукор і сіль.
2. І вбийте яйце. Ретельно все перемішайте до однорідності. Для аромату можна додати дрібку ваніліну або ванільний цукор.
3. Всипте в мисочку просіяне борошно і розпушувач.
4. Ретельно збийте, щоб вийшло однорідне тісто.
5. На сковороді розігрійте олію. Ложкою викладайте тісто.
6. І смажте оладки з двох сторін до рум'яної. Перші будуть смажитися довго, а наступні партії на розпеченій сковороді досить скоро почнуть підрум'янюватися, так що важливо стежити, щоб оладки не згоріли.
7. Готові оладки доповніть сметаною, варенням, згущеним молоком або просто цукровою пудрою. Приємного чаювання!