Оладки з кабачків в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є соковитий свіжий кабачок, а краще - два, то ви можете приготувати чудові оладки з кабачків в духовці. Готуються такі кабачки трохи більше півгодини, подаються на гаряче і холодне.
Оладки з кабачків в духовці виходять м'якими і соковитими. За рахунок доданих спецій і болгарського перцю оладки набувають новий смак. Спробуйте. Особливо сподобаються такі оладки дітям.
- Кабачки - 2 штуки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
- Сир тертий - 1/2 склянки (пармезан)
- Яйце - 1 штука
- Цибуля зелена, пір'ячко - 4 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Спеції - За смаком (пропоную 1 ç.l. Дижонской гірчиці, 1 ст.Л. Майонез, PAIR ŝepotok перець)
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Збризніть деко (два дека) рослинним маслом. Овочі промийте.
2. Кабачки натріть на крупній тертці. Потім позбавте від зайвого соку. Можна викласти терті кабачки в марлю і віджати.
3. У велику миску викладіть терті кабачки, нарізаний кубиками болгарський перець, подрібнені пір'ячко цибулі, вбийте яйце, додайте тертий сухарі, тертий сир, сіль і спеції. Все добре перемішайте.
4. З отриманого тесту зліпите 12 оладок і викладіть їх на приготований деко.
5. Запікайте оладки з кабачків в розігрітій духовці протягом 10 хвилин, потім переверніть на іншу сторону і запікайте ще 8 хвилин. Потім витягніть деко з оладками з духовки.
6. Подавайте оладки з кабачків зі сметаною. Смачного!