Оладки на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Оладки можна робити не тільки на кефірі, дріжджах або ще яким-небудь іншим способом, але і бродіння. Я розповім про свій рецепт приготування млинців на пшеничного заквасці.
Хочете приготувати оладки так, як готували наші предки, тобто на заквасці, а не на дріжджах. Хоча, до слова сказати, дріжджі - це ті ж дріжджі, але мають іншу природу. У цьому рецепті розповім, як приготувати оладки.
- Вода - 125 мілілітрів
- Молоко - 125 мілілітрів
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Пшенична стартер - 50 грам (я використовую закваску "левіт Мадре" )
- Борошно - 200 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
Влийте в ємність для замішування тіста молоко і воду, додайте сіль, цукор, покладіть закваску. Добре розмішайте, залиште приблизно на 1 час в тепле, щоб закваска активізувалася.
Всипте просіяне борошно і замісити тісто. Накрийте харчової плівкою і залиште на 5-6 годин. Краще це робити з вечора і залишити на ніч.
Вранці тісто виглядає пишним, з бульбашками, з такого вже можна випікати оладки.
Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло, смажте оладки з двох сторін до готовності.
Подавайте оладки зі сметаною, варенням або джемом, так, як вам більше подобається. Це смачно!