Рецепт Оладки на заквасці фото

Оладки на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Дріжджі
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Оладки можна робити не тільки на кефірі, дріжджах або ще яким-небудь іншим способом, але і бродіння. Я розповім про свій рецепт приготування млинців на пшеничного заквасці.

Опис приготування:

Хочете приготувати оладки так, як готували наші предки, тобто на заквасці, а не на дріжджах. Хоча, до слова сказати, дріжджі - це ті ж дріжджі, але мають іншу природу. У цьому рецепті розповім, як приготувати оладки.

  • Вода - 125 мілілітрів
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Сіль - 3/4 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Пшенична стартер - 50 грам (я використовую закваску"Левіт Мадре" )
  • Борошно - 200 грам
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
оладки на заквасці - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
оладки на заквасці - фото крок 2
Влийте в ємність для замішування тіста молоко і воду, додайте сіль, цукор, покладіть закваску. Добре розмішайте, залиште приблизно на 1 час в тепле, щоб закваска активізувалася.
оладки на заквасці - фото крок 3
Всипте просіяне борошно і замісити тісто. Накрийте харчової плівкою і залиште на 5-6 годин. Краще це робити з вечора і залишити на ніч.
оладки на заквасці - фото крок 4
Вранці тісто виглядає пишним, з бульбашками, з такого вже можна випікати оладки.
оладки на заквасці - фото крок 5
Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло, смажте оладки з двох сторін до готовності.
оладки на заквасці - фото крок 6
Подавайте оладки зі сметаною, варенням або джемом, так, як вам більше подобається. Це смачно!

Схожі рецепти