Оладки на йогурті без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачними вийдуть оладки на йогурті, якщо в їх склад додати гарбуз. Тоді вони стануть не простим сніданком або полуднем, а дуже корисним стравою як для дітей, так і для дорослих.
Для цього рецепта вам знадобиться несолодкий йогурт. Його можна замінити кефіром. Однак слід вибирати некислий продукт. Саме з йогуртом блюдо виходить дуже ніжним. Ваніль і кориця додасть випічці особливий аромат. Щоб дізнатися, як приготувати млинці на йогурті без яєць, прочитайте цей рецепт.
- Борошно цільнозернове - 1 Склянка
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Кокосова стружка - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Гарбуз - 1/2 склянки (натерта НЕ дрібній тертці)
- Йогурт - 1 Склянка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
Візьміть глибоку миску і просійте в неї борошно. Додайте до борошна рарихлітель, який можна замінити харчовою содою, кокосову стружку, коричневий цукор і сіль.
Розтопіть столову ложку вершкового масла і влийте її в миску. Гарбуз очистите, вимийте і натріть на дрібній тертці. Додайте її до решти інгредієнтів. Також покладіть в миску йогурт, корицю і ванілін. Все ретельно перемішайте до однорідності.
На плиті розігрійте сковороду. Змастіть її оливковою олією. Виливайте тісто, формуючи оладки. Обсмажуйте їх по обидва боки по кілька хвилин.
Готові оладки знімайте зі сковороди. Подавайте їх гарячими зі сметаною або з коханим джемом.