Оладки на тертку з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Істинно літня страва, яке готується дуже швидко і виступає у вигляді закуски. Оладки на тертку з кабачків добре поєднуються з майонезом і часником (ці інгредієнти можна додати перед подачею).
Кабачок - дуже корисний овоч, з якого можна приготувати безліч страв і закусок. Один з простих рецептів - оладки на терку. Як їх приготувати, я розповім далі. Найголовніше не використовувати дрібну тертку і обов'язково відіжміть натертий кабачок. Вони дуже добре поєднуються з майонезом і часником (можна приготувати у вигляді соусу).
- Кабачок - 1 штук
- Яйце - 1 штука
- Цибуля - 1 штук
- Рослинна олія - За смаком
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Часник - За смаком
1. Цю страву можна готувати у вигляді закуски, як доповнення до основної страви, у вигляді перекусу і навіть для того, щоб взяти з собою у вигляді бутерброда. Оладки на тертку з кабачків готуються дуже швидко. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить до 10 оладків.
2. На великій тертці натираємо кабачок (попередньо його ретельно вимийте). Солимо й даємо трохи постояти, після чого його потрібно гарненько віджати. Таким чином ви позбавитеся від зайвої вологи.
3. Додайте яйце, спеції за смаком і дрібно натерту цибулю.
4. В самому кінці додайте борошно і ретельно все вимісити. Маса повинна вийти середньої густоти. Муки багато класти не потрібно, тому що через це можна зіпсувати кінцевий результат і смак.
5. Тепер залишилося їх тільки обсмажити. На розпечену сковороду з рослинним маслом викладаємо за допомогою столової ложки готову масу. Розмір регулюйте самі, але не робіть занадто товсті, щоб оладки присмажився.
6. Обсмажуємо з обох боків до рум'яного кольору.
7. Коли викладіть на тарілку, змастіть часником або викладіть на оладки дрібно нарізаний часник. Крім цього, можна подавати їх з майонезом.