Рецепт Оладки на тертку з кабачків фото

Оладки на тертку з кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Дієтичне харчування
На полуденок, На сніданок
Гарячі страви

Істинно літня страва, яке готується дуже швидко і виступає у вигляді закуски. Оладки на тертку з кабачків добре поєднуються з майонезом і часником (ці інгредієнти можна додати перед подачею).

Кабачок - дуже корисний овоч, з якого можна приготувати безліч страв і закусок. Один з простих рецептів - оладки на терку. Як їх приготувати, я розповім далі. Найголовніше не використовувати дрібну тертку і обов'язково відіжміть натертий кабачок. Вони дуже добре поєднуються з майонезом і часником (можна приготувати у вигляді соусу).

  • Кабачок - 1 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля - 1 штук
  • Рослинна олія - За смаком
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Часник - За смаком
оладки на тертку з кабачків - фото крок 1
1. Цю страву можна готувати у вигляді закуски, як доповнення до основної страви, у вигляді перекусу і навіть для того, щоб взяти з собою у вигляді бутерброда. Оладки на тертку з кабачків готуються дуже швидко. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить до 10 оладків.
оладки на тертку з кабачків - фото крок 2
2. На великій тертці натираємо кабачок (попередньо його ретельно вимийте). Солимо й даємо трохи постояти, після чого його потрібно гарненько віджати. Таким чином ви позбавитеся від зайвої вологи.
оладки на тертку з кабачків - фото крок 3
3. Додайте яйце, спеції за смаком і дрібно натерту цибулю.
оладки на тертку з кабачків - фото крок 4
4. В самому кінці додайте борошно і ретельно все вимісити. Маса повинна вийти середньої густоти. Муки багато класти не потрібно, тому що через це можна зіпсувати кінцевий результат і смак.
оладки на тертку з кабачків - фото крок 5
5. Тепер залишилося їх тільки обсмажити. На розпечену сковороду з рослинним маслом викладаємо за допомогою столової ложки готову масу. Розмір регулюйте самі, але не робіть занадто товсті, щоб оладки присмажився.
оладки на тертку з кабачків - фото крок 6
6. Обсмажуємо з обох боків до рум'яного кольору.
оладки на тертку з кабачків - фото крок 7
7. Коли викладіть на тарілку, змастіть часником або викладіть на оладки дрібно нарізаний часник. Крім цього, можна подавати їх з майонезом.

Схожі рецепти