Оладки на дріжджах на воді
(покроковий рецепт з фото)
Оладки готувати можна по-різному. Один з відомих варіантів - оладки на дріжджах на воді. Особливо в пост вони користуються популярністю, поєднуються з будь-яким варенням, сметаною і згущеним молоком!
Вчора до мене несподівано нагрянули гості, а пригостити їх було не чим. Я знайшла вихід - оладки на дріжджах на воді. Приготувала я їх всього за 30 хвилин, а якщо немає часу чекати, поки підніметься опара, то приготувати такі млинці можна ще швидше. Якщо ви не постнічаете, то замість води краще взяти молоко і додати в тісто яйце, так оладки будуть ще смачніше.
- Вода - 2 склянок
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Борошно - 3 склянок
- Ванільний цукор, сіль і цукор - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. У теплій воді розчинити дріжджі, додайте цукор, сіль, ванільний цукор і трохи борошна. Залиште опару на хвилин 20 в теплому місці.
2. Коли опара трохи підійде, додаємо решту борошна. За консистенцією тісто має бути, як дуже густа сметана.
3. Смажимо наші оладки на дріжджах на воді з обох боків на олії. Викладаємо тісто ложкою, надаючи майбутнім оладок потрібну форму.
4. Ось такі пишні і красиві вони виходять. Під час смаження вони піднімаються прямо на очах!
5. Оладки дуже добре поєднуються з будь-яким варенням. Приємного чаювання!