Нездобне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вирішили відязикатися від покупного хліба на користь домашнього, то вам доведеться в пору рецепт, як приготувати нездобне тісто. Його можна використовувати відразу або зберігати в морозильнику.
З такого тіста можна спекти хліб, булочки, батон і інші види випічки. Якщо будете відразу випікати хліб, то отримаєте красиву скориночку, а якщо тісто полежить в холодильнику, то не чекайте появи рум'яної скоринки. Випічка з несдобного тесту в будь-якому випадку вийде м'яка і повітряна.
- Борошно - 680 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Вода - 350 мілілітрів
- Рослинна олія - За смаком
1
У миску просійте пшеничну муку, додайте сіль і дріжджі, потім влийте теплу воду і перемішуйте дерев'яною ложкою 2 хвилини.
2
Змастіть руки рослинним маслом і замісити тісто, потім підніміть його і змастіть маслом бортики миски. Залиште тісто на 5 хвилин.
3
Викладіть тісто на робочу поверхню і розтягніть руками в прямокутник, потім складіть навпіл і залиште тісто на 10 хвилин. Повторіть ці ж дії ще 3 рази.
4
Готове тісто можна перекладіть в морозильник на зберігання або залишити при кімнатній температурі, щоб воно піднялося в 2 рази, а потім сформувати випічку і відправити в духовку.