Нездобне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Печиво, спечене без масла, яєць і сметани теж може бути смачним. Під час посту таке печиво дуже навіть стане в нагоді. Дивіться і запам'ятовуйте рецепт.
Вони, хто звик чаювати з смачною випічкою, дуже часто страждають під час посту. А даремно! Смачне печиво з лимонним ароматом дуже легко приготувати без яєць і масла. Таке печиво - це одне з багатьох страв, яке можна їсти під час посту. А спекти самому таке печиво дуже просто - рецепт приготування несдобного печива перед вами. Ласунам не доведеться страждати без смачної випічки до чаю. Навіть ті, хто не дотримується посту, із задоволенням поласують таким печивом разом з вами. Розповідаю, як зробити нездобне печиво.
- Борошно - 6-7 Ст. Ложок(200 грам)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
- Лимонна цедра - 0, 5 Ст. Ложки
- Ванілін - 1/3 чайних ложки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка (на кінчику ножа)
- Сода - 0, 5 чайних ложки (без гірки, гашене)
Лимон моєму і на дрібній тертці натираємо цедру.
Додаємо цедру до цукровій пудрі.
Туди ж наливаємо воду і рослинне масло, всипаємо дрібку солі і розмішуємо. Соду гасимо лимонним соком і додаємо до решти інгредієнтів.
Всипаємо борошно і замішуємо тісто.
На посипаною борошном поверхні розгортаємо тісто в пласт, товщиною приблизно в півсантиметра.
Потім вирізаємо формочками печива. Викладаємо їх на деко і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 25-30. Печиво має зарум'яниться.