Натуральне морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Ви хочете приготувати натуральне домашнє морозиво без барвників, добавок і консервантів? Простіше простого! І спеціальна машина-мороженица вам не знадобиться, і інгредієнтів ми використовуємо мінімум.
Приготувати смачне морозиво в домашніх умовах не так і складно, як може здатися на перший погляд. Процес не швидкий, але і не складний. Найголовніше не забувати періодично перемішувати-збивати морозиво в процесі заморожування. Як приготувати натуральне морозиво, ви дізнаєтеся з нижченаведеного рецепта. Готуємо!
- Вершки 33% - 200 мілілітрів
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Стручок ванілі - 1 штука (або 1 чайна ложка ванільного цукру)
Молоко доводимо до кипіння з подрібненим стручком ванілі і залишимо до повного охолодження. Якщо ви використовуєте ванільний цукор, цей етап пропускаємо.
Наливаємо в глибоку миску охолоджені вершки і збиваємо їх міксером.
У процесі збивання додаємо цукор.
Коли вершки зіб'ються до пишної стійкої консистенції, не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо охолоджене молоко. І збиваємо до пишної і однорідної маси.
Виливаємо отриману масу в контейнер і відправляємо в морозилку.
І кожні 30 хвилин виймаємо майбутнє морозиво з морозилки і збиваємо.
І так робимо кожні 30 хвилин, поки маса не стане настільки замерзлої, що вже неможливо буде її збивати.
Ось так виглядає морозиво після останнього збивання.
І ось наше смачне вершкове і натуральне морозиво готове. Воно буде трохи жорсткіше, ніж магазинне. Тому перед подачею хвилин 5 нехай постоїть в теплі.