Рецепт Настоянка з сливи фото

Настоянка з сливи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Настоянки
Кількість порцій: 20
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.

Міцна і ароматна настоянка з сливи зігріє вас довгими зиязиками вечорами, а також прикрасить будь-який святковий стіл. П'ється настоянка легко, подавати її можна з м'ясними або рибними стравами.

Опис приготування:

Якщо ви любите домашні міцні напої, то вам обов'язково варто спробувати настоянку з сливи. Ця ароматна випивка сподобається всім вашим гостям. Вона відмінно підходить, як гарячих страв, так і закусок або ж десертів. Обов'язково дізнайтеся, як приготувати настоянку з сливи.

  • Слива - 1 кілограм
  • Паличка кориці - 1/2 штуки
  • Мед бджолиний - 200 грам
  • Горілка - 500 мілілітрів
настоянка з сливи - фото крок 1
Зливи промийте під проточною холодною водою і розріжте кожну з них на дві половинки. Видаліть у плодів хвостики і кісточки. Потім наріжте сливи на дольки.
настоянка з сливи - фото крок 2
Викладіть все сливи в чисту суху трилітрову банку. Потім додайте до них паличку кориці, яка додасть аромату. Залийте все медом. Якщо він був зацукрованим, то просто розтопіть мед на водяній бані.
настоянка з сливи - фото крок 3
Влийте в бутель з усіма інгредієнтами пляшку горілки.
настоянка з сливи - фото крок 4
Закрийте бутель з усіма інгредієнтами кришкою і інтенсивно його потрясіть, щоб всі інгредієнти перемішалися. Залиште бутель при кімнатній температурі на два тижні. Кожен день струшуйте його.
настоянка з сливи - фото крок 5
Через два тижні настоянку процідіть і вилийте в графин. Зберігайте її в холодильнику і подавайте холодної.

Схожі рецепти