Настоянка з сливи
(покроковий рецепт з фото)
Міцна і ароматна настоянка з сливи зігріє вас довгими зиязиками вечорами, а також прикрасить будь-який святковий стіл. П'ється настоянка легко, подавати її можна з м'ясними або рибними стравами.
Якщо ви любите домашні міцні напої, то вам обов'язково варто спробувати настоянку з сливи. Ця ароматна випивка сподобається всім вашим гостям. Вона відмінно підходить, як гарячих страв, так і закусок або ж десертів. Обов'язково дізнайтеся, як приготувати настоянку з сливи.
- Слива - 1 кілограм
- Паличка кориці - 1/2 штуки
- Мед бджолиний - 200 грам
- Горілка - 500 мілілітрів
Зливи промийте під проточною холодною водою і розріжте кожну з них на дві половинки. Видаліть у плодів хвостики і кісточки. Потім наріжте сливи на дольки.
Викладіть все сливи в чисту суху трилітрову банку. Потім додайте до них паличку кориці, яка додасть аромату. Залийте все медом. Якщо він був зацукрованим, то просто розтопіть мед на водяній бані.
Влийте в бутель з усіма інгредієнтами пляшку горілки.
Закрийте бутель з усіма інгредієнтами кришкою і інтенсивно його потрясіть, щоб всі інгредієнти перемішалися. Залиште бутель при кімнатній температурі на два тижні. Кожен день струшуйте його.
Через два тижні настоянку процідіть і вилийте в графин. Зберігайте її в холодильнику і подавайте холодної.