Наливка з журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Для того щоб свято пройшло відмінно потрібно зовсім небагато: гарна компанія, багатий стіл і, звичайно ж, пляшечка домашньої наливки, з нею ваш настрій підніметься за лічені хвилини.
Я думаю, що багато хто з вас воліють алкогольні напої домашнього виробництва магазинним, тому я вирішила поділитися з вами рецептом приготування наливки з журавлини. Це сама моя улюблена ягода, і наливка з неї виходить відмінна, дуже м'яка і при цьому не нудотно солодка, як це іноді буває. Цей рецепт приготування наливки з журавлини досить простий, але так як робити ми її будемо самі, доведеться запастися терпінням, адже процес це не швидкий. Зате через пару місяців можна закотити бенкет на весь світ, скликати друзів і пригостити їх наливкою власного виробництва.
- Журавлина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Спирт - 1 літр
- Вода - 800 мілілітрів
Отже, приступимо. У трилітрову банку викладаємо журавлину і товчемо її. Додаємо цукор і спирт, вливаємо воду стільки, скільки знадобиться для заповнення банки, перемішуємо. Накриваємо банки капроновими кришками і залишаємо на 1-2 місяці в теплому місці.
Через місяць можна продовжити приготування. Одягаємо на горлечко банки складену вдвічі марлю і проціджуємо через неї наливку.
Процес це досить важкий, так як марля постійно забивається, доводиться її віджимати, промивати і знову повертати на банку. Після того, як наливка буде проціджений, необхідно повторити цю процедуру ще 3 рази, тільки тепер марлю потрібно скласти в чотири шари.
В результаті у нас повинно вийти приблизно 2, 5 літра готового напою.