Налисники з сиром та родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Налисники відносять до української та білоруської кухонь. Це звичайні млинці? Не зовсім, вони більш тонкі і еластичні, в них зручно загортати начинку. Та й сам млинець за смаком нейтральний.
Зараз я покажу вам, як приготувати налисники з сиром та родзинками. Це мініатюрні трубочки-конвертики з начинкою. Щоб сирна начинка була соковитою, я додаю велике яйце, цукор і родзинки. Після запікання налисники набувають смачну засмаженою корочку, а всередині сир стає ще м'якше і ніжніше від температури. Пробуйте!
- Молоко - 1 Склянка (для млинців)
- Вода - 1 Склянка (для млинців)
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (для млинців)
- Яйце - 2 штуки (для млинців)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів (для млинців)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (для млинців)
- Сир - 500 грам (для начинки)
- Яйце - 1 штука (для начинки)
- Ізюм - 60 грам (для начинки)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (для начинки)
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1. Підготуйте продукти для налисників і начинки, а також для запікання шматочок масла і цукор. Приступимо!
2. З'єднайте яйця з цукром і борошном, в процесі влийте молоко. Міксером з'єднайте масу до однорідності.
3. Влийте рослинне масло, віночком змішайте з тестом і влийте воду. Перемішайте, Testo майже!
4. На гарячій антипригарной сковороді обсмажте млинці. Вони більш тонкі, ніж звичайні, але еластичні за рахунок великої кількості масла.
5. Ізюм залийте окропом і залиште на 5 хвилин, потім воду злийте повністю.
6. Сир з'єднайте з яйцем і цукром, вилочкою добре перемішайте сир, щоб в процесі розбилися великі грудочки.
7. Додайте родзинки, перемішайте. Начинка готова.
8. Тепер переходимо до фарширування налисників. Кожен млинець поріжте на 4 частини. На край кожної четвертинки покладіть чайну ложку начинки. Складіть спочатку бічні частини всередину.
9. Поверніть туго рулетик.
10. Так само поступите і з іншими млинцями і начинкою.
11. Вогнетривку форму змастіть вершковим маслом. Покладіть в один шар налисники. Я пекла в двох формах, так як їх досить багато виходить.
12. Силіконової пензликом з розтопленим вершковим маслом змастіть налисники.
13. Посипте цукром і відправте в духовку на 15-20 хвилин, температура - 180 градусів.
14. Готово!
15. Пригощайтеся!