Належним чином
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Не всі чули назву цієї страви, на цьому, як приготувати лежня, знає ще менша кількість людей. Хочу поділитися рецептом цього цікавого і ситного української страви. Дуже смачно!
Опис приготування:
Це варіант приготування капустяного лежня, поширений в Чернігівській області України. Подавати його бажано з відвареною картоплею, приправленим вершковим маслом і кропом. Рецепт не такий складний, як може здатися на перший погляд.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм(6-7 верхніх листів від великого качана )
- Фарш м'ясний - 400 грам (свинячий фарш або свинячий + курячий)
- Хлібний м'якуш - 70 грам (м'якуш білого хліба)
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Качан капусти потрібно вимити. Потім зніміть з нього верхні листки, залийте їх окропом на 2-3 хвилини. Викладіть листя в ряд з нахлестом.
Підготуйте фарш. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Цибулину очистіть і дрібно наріжте. Часник продавите в чеснокодавке. Розкришіть хлібний м'якуш. Все це додайте до м'ясного фаршу і добре вимішайте.
Тепер потрібно нанести фарш на викладені капустяне листя рівномірним шаром. Найзручніше це робити лопаткою або столовою ложкою. На шар насипте сіль, перець і приправи за смаком.
Акуратно, щоб не порвати капустяне листя, згорніть рулет. Намагайтеся згортати його щільніше, щоб після він не розвалювався при нарізанні. Скручений рулет змастити з усіх боків майонезом.
На дно сотейника або гусятниці викладіть обрізки капустяного листя, влийте туди 100 мл. Води або бульйону. Акуратно викладіть рулет на дно сотейника, накрийте його кришкою або фольгою і поставте в духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин. Після цього зніміть кришку і залиште запікатися його на 10 хвилин (до появи золотистої скоринки).