Рецепт Мультизерновий хліб фото

Мультизерновий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Житнє борошно, Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Хліб

Мультизернові хліб відрізняється від інших видів хліба зниженим вмістом глютену і клейковини, за рахунок того, що в застосовуваних видах борошна їх або зовсім немає, або містяться в мінімальному розмірі.

Процес випічки хліба простої, але тривалий, дотримуйтесь покроковим рекомендаціям і у вас все вийде.

  • Вода - 250 мілілітрів (кімнатної температури)
  • Житня стартер - 70 грам
  • Дріжджі свіжі - 5 грам (пресовані)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно житнє цільнозернових - 20 грам
  • Сивка - 15 грам
  • Борошно пшеничне цільнозернових - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 220 грам (вищий сорт)
  • Заголовок Бондюель - 30 грам
  • Борошно ячмінне - 30 грам
  • Насіння льону - 10 грам
  • Насіння соняшнику - 10 грам
  • Житні висівки - 20 грам (для формування хліба)
мультизернові хліб - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
мультизернові хліб - фото крок 2
У воду кімнатної температури додайте закваску, пресовані дріжджі, сіль, цукор, насіння льону, соняшнику, житнє крупку. Розмішайте до розчинення дріжджів, сіль і пісочний.
мультизернові хліб - фото крок 3
Всипте всю муку.
мультизернові хліб - фото крок 4
Замістити тісто, з періодичністю в 45 хвилин зробіть дві обминання методом "розтягнути і скласти", після чого приберіть тісто в холодильник на 12-15 годин.
мультизернові хліб - фото крок 5
Вибродівшєє тісто викладіть на робочу поверхню столу, присипану сумішшю муки і висівок, подкатайте в кулю і дайте попередню расстойку 30 хвилин, щоб тісто стало тепле і дріжджі "прокинулися" .
мультизернові хліб - фото крок 6
Розтягніть тісто в пласт, подверніте краю до центру і ребром долоні зробіть пробивання!
мультизернові хліб - фото крок 7
Поверніть заготівлю у вигляді рулету, добре защіпніте шов, podkatayte.
мультизернові хліб - фото крок 8
Покладіть на расстойку швом вгору, з боків підкладіть валики з серветок, щоб вони утримували тісто, як в формочке. Дайте расстойку 1 час .
мультизернові хліб - фото крок 9
Через годину перекладіть заготовку на лист для випічки, гострим ножем зробіть надрізи.
Випікайте перші 10 хвилин з парою при максимальній температурі, далі понизьте температуру до 180-200 градусів, випустіть зайвий жар і випікайте ще 50 хвилин.
мультизернові хліб - фото крок 10
Випечений хліб покладіть на решітку і дайте йому повністю охолонути до кімнатної температури. Різати хліб в цей час не можна, так як процес випічки ще не закінчений.
мультизернові хліб - фото крок 11
Після того, як хліб повністю охолонув, його можна різати. Хліб вийшов ароматним, смачним і дуже корисним. Смачного!

Схожі рецепти