Рецепт Мультизерновий хліб фото

Мультизерновий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Житнє борошно , Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Мультизернові хліб відрізняється від інших видів хліба зниженим вмістом глютену і клейковини, за рахунок того, що в застосовуваних видах борошна їх або зовсім немає, або містяться в мінімальному розмірі.

Опис приготування:

Процес випічки хліба простої, але тривалий, дотримуйтесь покроковим рекомендаціям і у вас все вийде.

  • Вода - 250 мілілітрів (кімнатної температури)
  • Житня стартер - 70 грам
  • Дріжджі свіжі - 5 грам (пресовані)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно житнє цільнозернових - 20 грам
  • Сивка - 15 грам
  • Борошно пшеничне цільнозернових - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 220 грам (вищий сорт)
  • Заголовок Бондюель - 30 грам
  • Борошно ячмінне - 30 грам
  • Насіння льону - 10 грам
  • Насіння соняшнику - 10 грам
  • Житні висівки - 20 грам (для формування хліба)
мультизернові хліб - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
мультизернові хліб - фото крок 2
У воду кімнатної температури додайте закваску, пресовані дріжджі, сіль, цукор, насіння льону, соняшнику, житнє крупку. Розмішайте до розчинення дріжджів, сіль і пісочний.
мультизернові хліб - фото крок 3
Всипте всю муку.
мультизернові хліб - фото крок 4
Замістити тісто, з періодичністю в 45 хвилин зробіть дві обминання методом"розтягнути і скласти" , після чого приберіть тісто в холодильник на 12-15 годин.
мультизернові хліб - фото крок 5
Вибродівшєє тісто викладіть на робочу поверхню столу, присипану сумішшю муки і висівок, подкатайте в кулю і дайте попередню расстойку 30 хвилин, щоб тісто стало тепле і дріжджі"прокинулися" .
мультизернові хліб - фото крок 6
Розтягніть тісто в пласт, подверніте краю до центру і ребром долоні зробіть пробивання!
мультизернові хліб - фото крок 7
Поверніть заготівлю у вигляді рулету, добре защіпніте шов, podkatayte.
мультизернові хліб - фото крок 8
Покладіть на расстойку швом вгору, з боків підкладіть валики з серветок, щоб вони утримували тісто, як в формочке. Дайте расстойку 1 час .
мультизернові хліб - фото крок 9
Через годину перекладіть заготовку на лист для випічки, гострим ножем зробіть надрізи.
Випікайте перші 10 хвилин з парою при максимальній температурі, далі понизьте температуру до 180-200 градусів, випустіть зайвий жар і випікайте ще 50 хвилин.
мультизернові хліб - фото крок 10
Випечений хліб покладіть на решітку і дайте йому повністю охолонути до кімнатної температури. Різати хліб в цей час не можна, так як процес випічки ще не закінчений.
мультизернові хліб - фото крок 11
Після того, як хліб повністю охолонув, його можна різати. Хліб вийшов ароматним, смачним і дуже корисним. Смачного!

Схожі рецепти