Морозиво з кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Кефір та полуниця. З цих складових можна приготувати чудове ласощі. Подрібніть ягоди, готуйте їх з цукром, додайте кефір і відправляйте в морозильну каамеру.
Морозиво готується не тільки на основі вершків, але і кефір з ягодами - чудове рішення. Як добавки використовуйте ягоди або будь-які інші фрукти, а кефір краще брати 2, 5%.
- Кефір - 400 грам
- Полуниця - 600 грам
- Цукор - 600 грам
1. Цей рецепт розрахований на велику кількість порцій (6-8), якщо хочете приготувати морозиво з кефіру в домашніх умовах на двох, візьміть по 50 гр цукру і полуниці, а також 100 гр кефіру. Беремо полуницю, засипаємо цукром і ставимо на вогонь.
2. Полуниця з цукром перетворюється в варення вже через 15 хвилин. Знімаємо масу з вогню і даємо трохи охолонути.
3. У холодну масу додаємо кефір і ретельно збиваємо. Можна навіть воспользваться блендером.
4. Заливаємо в формочки або в одну єдину форму (але потім робити кульки з нього буде складніше, тому краще форми).
5. Якщо любите відчувати фрукти в морозиві, збивайте масу міксером, а якщо хочете однорідну масу - збийте блендером.
6. Відправляємо морозиво в морозильну камеру на 2-3 годину, після чого його можна подавати до столу. Фрукти можуть бути будь-які, але за основу візьміть кефір.