Морозиво з халвою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати незвичайні ласощі - "парфайт" з халвою. Смачний, вишуканий десерт! Parfe ' (від фр. parfait «бездоганний, прекрасний ») - холодний десерт із збитих вершків, цукру і яєць.
У покроковому рецепті я детально розповім як приготувати морозиво з халвою. Халву вибирайте на свій смак: арахісову, тахинную, з насіння соняшнику. Рецепт досить легкий, просто уважно прочитайте його і готуйте із задоволенням!
- Вершки 35% - 250 мілілітрів (охолоджені)
- Цукор - 65 грам
- Вода - 65 мілілітрів
- Жовток - 2 штуки
- Халва - 100 грам
- Горіхи - 1 Ст. Ложка (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти.
З води і цукру зваріть сироп: з'єднайте цукор і воду в каструльці, варіть до повного розчинення цукру і прозорості сиропу. Остудіть. Жовтки зліг збийте.
Додайте в жовтки остиглий сироп і на водяній бані нагрійте до 45-50 градусів, постійно збиваючи вінчиком в піну. Зніміть з вогню, остудіть.
Охолоджені вершки збийте в пишну піну.
Подрібнену халву додайте в пінну жовткова масу, акуратно перемішайте. Додайте збиті вершки, перемішайте.
Розкладіть десерт порційно, посипте горішками. Поставте в морозиво "парфе" з халвою в холодильник на кілька годин. Смачного!