Рецепт Морквяно-сирна запіканка фото

Морквяно-сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Морква
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я дуже люблю сир у всіх його проявах. Постійно придумую з ним нові страви або принаймні поєднання. Нещодавно дізналася, як приготувати морквяно-товорожную запіканку. І мені сподобалось!

Опис приготування:

Таку запіканку, як приготується, можна ще остудити, а потім прибрати на кілька годин в холодильник. Не знаю, чому, але мені здається, що вона так виходить набагато смачніше. Загалом, рекомендую спробувати!

  • Сир - 200 грам (можна і більше, якщо хочете)
  • Морква - 3-4 штук (великого розміру)
  • Ізюм темний - За смаком
  • Яйця - 2 штуки(+ жовток)
  • Манька - 3 Ст. Ложки
1
Спочатку займемося морквою. Її обов'язково добре вимиємо і очистимо від шкірки.
2
Натираємо овоч на дрібній тертці.
3
Яйця (2 штуки) вбиваємо в глибоку ємність. Додаємо до них манку (2 ст.Л.), збиваємо все разом міксером. Потім додамо в цю суміш натерту моркву.
4
Також до морквяно масі можна додати розпарені родзинки (дві третини від загальної кількості).
5
В окрему ємність викладаємо сир. До нього додаємо жовток курячого яйця, а також що залишилися манку і родзинки.
6
Перемішуємо сирну масу за допомогою міксера.
7
Беремо форму для випічки. Застеляємо її папером для випічки. Викладаємо насамперед сирну масу.
8
Слідом викладаємо морквяну масу. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-50 (дивіться по готовності, можна і годину).

Схожі рецепти