Морквяно-сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю сир у всіх його проявах. Постійно придумую з ним нові страви або принаймні поєднання. Нещодавно дізналася, як приготувати морквяно-товорожную запіканку. І мені сподобалось!
Таку запіканку, як приготується, можна ще остудити, а потім прибрати на кілька годин в холодильник. Не знаю, чому, але мені здається, що вона так виходить набагато смачніше. Загалом, рекомендую спробувати!
- Сир - 200 грам (можна і більше, якщо хочете)
- Морква - 3-4 штук (великого розміру)
- Ізюм темний - За смаком
- Яйця - 2 штуки(+ жовток)
- Манька - 3 Ст. Ложки
1
Спочатку займемося морквою. Її обов'язково добре вимиємо і очистимо від шкірки.
2
Натираємо овоч на дрібній тертці.
3
Яйця (2 штуки) вбиваємо в глибоку ємність. Додаємо до них манку (2 ст.Л.), збиваємо все разом міксером. Потім додамо в цю суміш натерту моркву.
4
Також до морквяно масі можна додати розпарені родзинки (дві третини від загальної кількості).
5
В окрему ємність викладаємо сир. До нього додаємо жовток курячого яйця, а також що залишилися манку і родзинки.
6
Перемішуємо сирну масу за допомогою міксера.
7
Беремо форму для випічки. Застеляємо її папером для випічки. Викладаємо насамперед сирну масу.
8
Слідом викладаємо морквяну масу. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-50 (дивіться по готовності, можна і годину).