Морквяний солодкий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Морквяний пиріг, приготований за цим рецептом, можна вважати десертом, смачним десертом. Чим соковитіше морква, тим смачніше вийде пиріг. Суху торішню моркву бажано не використовувати.
Кількість порцій: 8
- Морква - 500 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 200 грам
- Оливкова олія - 50 грам
- Борошно - 160 грам
- Розпушувач, пакетик - 2 штуки
- Сіль - 2 щіпки
1. Для тесту нашого пирога промити і почистити моркву. Порізати її невеликими шматочками. Змішати в окремому посуді просіяне борошно, сіль, цукор і розпушувач. У блендер влити яйця і оливкове масло. Додати борошно з приправами і шматочки моркви. Все подрібнити до однорідного стану.
2. Форму для запікання вистелити пергаментним папером. Вилити наше тісто в форму. Духовка повинна бути розігріта до 180 градусів. Ставимо в духовку форму з тестом.
3. Випікатися пиріг буде близько 50 хвилин. Потрібно просто стежити за ним. Це залежить від розміру вашої форми. Для пирога можна зробити соус. Для цього візьміть 100-150 мл вершків і Уваров його з 1-2 ложками меду. Вогонь повинен бути маленьким. Соус постійно треба заважати. Наріжте пиріг на порційні шматки, полийте соусом і прикрасьте ягодами. Можна подавати. Смачного!