Млинці скородумки
(покроковий рецепт з фото)
Млинці тонкі і дуже смачні. Готувати легко і швидко, тому і назва скородумки або млинці на швидку руку. Такі млинці можна доповнити начинкою або подавати разом з медом, ягодами або джемом.
Тісто виходить рідке, по консистенції як кефір. Таке тісто легко розпливається по сковороді рівномірним шаром і швидко запікається. Перевертати такі млинці легко, завдяки крохмалю і маслу, які ми додамо в тісто.
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Борошно цільнозернове - 4 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
- Олія соняшникова - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 400 мілілітрів

Підготуємо інгредієнти. Молоко розігріваємо.

У миску вбиваємо яйця і додаємо сіль. Збиваємо віночком.

Насипаємо 2 види борошна.

Додаємо крохмаль.

Порціями наливаємо тепле молоко і гарненько перемішуємо тісто віночком.

Додаємо рафінована соняшникова олія і знову перемішуємо.

Сковороду розігріваємо і змащуємо олією. Наливаємо порцію тесту. Готуємо максимум хвилину. Можливо менше, дивіться за кольором.

Перевертаємо, печемо ще трохи і викладаємо млинець на плоску тарілку.

Так готуємо всі млинці.

Подаємо млинці з ягодами і медом. За бажанням можна приготувати начинку і загорнути в млинці. Смачного!