Медовик
(покроковий рецепт з фото)
Чи не знайдеться жодної людини, який не любить цей прекрасний медовий торт. Якщо ви запланували сімейне торжество, я раджу вам рецепт, як приготувати медовик зі сметанним кремом.
Вершки і сметану обов'язково використовувати високої жирності, інакше крем не вийде досить густим і буде розпливатися. Залежно від якості борошна, її може знадобитися трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Головне, щоб тісто вийшло еластичним, густим і слухняним. Прикрасьте торт свіжими ягодами і він буде не тільки дивовижно смачним, а і красивим.
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Крем - 900 мілілітрів
- Цукорна пудра - 2 склянки
- Вершки - 1 Склянка
- Свіжі ягоди - 200 грам
1
Надішліть в каструлю масло, цукор і мед. На повільному вогні, постійно помішуючи, розтопіть цукор.
2
За допомогою міксера збийте яйця в пишну піну. Додайте гарячий зварений сироп тонкою цівкою в збиті яйця, енергійно збиваючи вінчиком або міксером.
3
Потім поступово додайте просіяне борошно і гашене оцтом соду, замісіть густе тісто. Воно не повинно липнути до рук.
4
Розділити тісто 8 рівних частин і розкачайте кожну в круг близько 23 см діаметром. Не забудьте присипати стіл борошном, щоб тісто не прилипло. Краще розгортати, поки тісто ще тепле.
5
За допомогою тарілки виріжте рівні кола з розкачане тісто. Перекладіть на пергамент і випікайте при температурі 180 градусів 4-5 хвилин до золотистого кольору. Обрізки тіста теж спечіть і зробіть з них крихту качалкою або блендером.
6
Збийте вершки з допомогою міксера до стійких піків. В окремій мисці збийте сметану з цукровою пудрою. З'єднайте обидві маси до однорідності.
7
Почніть збирати торт. Змастіть кожен корж кремом. Потім змастіть боки і верх торта. Присипте все крихтою з обрізків і відправте торт в холодильник мінімум на 3 годину.
8
Приємного чаювання!