Медовик зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Смачний медовий торт з ягодами. Можна в принципі взяти будь-які ягоди для наповнення, але мені особливо подобається смородина. Саме цим варіантом і хочу поділитися.
Чудовий тортик. Замісити тісто для коржа з борошна, цукру, масла і розчинених в молоці дріжджів. Дайте тісту трохи піднятися потім розкачайте і помістіть його на деко. Приготуйте сироп з масла, цукру, вершків, меду і мигдалю. Отримані сиропом рясно змастіть тісто на деку і дайте протягом 20 хвилин просочитися, потім випікаючи до готовності і остудіть. Суміш для пудингу змішайте з рештою молоком і цукром, додайте розчинений желатин, збиті вершки, смородину і перемішайте. Поставте крем в холодильник, щоб він трохи застиг і став густішим. Розріжте корж на 2 частини. Одну рясно змастіть кремом, зверху покладіть другу частину і викладіть решті крем. Зверху можна посипати горіхами. Дайте торту трохи просочитися і подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 410 грам
- Вершкове масло - 270 грам
- Смородина чорна - 350 грам
- Мед - 150 грам
- Желатин - 12 грам
- Дріжджі - 10 грам
- Молоко - 625 мілілітрів
- Вершки - 430 мілілітрів
- Мигдаль - 150 грам
- Упаковка пудингу - 1 штука
- Яйце - 2 штуки