Рецепт Медовик зі смородиною фото

Медовик зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Смородина
Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Торти , Сметанник
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смачний медовий торт з ягодами. Можна в принципі взяти будь-які ягоди для наповнення, але мені особливо подобається смородина. Саме цим варіантом і хочу поділитися.

Опис приготування:

Чудовий тортик. Замісити тісто для коржа з ​​борошна, цукру, масла і розчинених в молоці дріжджів. Дайте тісту трохи піднятися потім розкачайте і помістіть його на деко. Приготуйте сироп з масла, цукру, вершків, меду і мигдалю. Отримані сиропом рясно змастіть тісто на деку і дайте протягом 20 хвилин просочитися, потім випікаючи до готовності і остудіть. Суміш для пудингу змішайте з рештою молоком і цукром, додайте розчинений желатин, збиті вершки, смородину і перемішайте. Поставте крем в холодильник, щоб він трохи застиг і став густішим. Розріжте корж на 2 частини. Одну рясно змастіть кремом, зверху покладіть другу частину і викладіть решті крем. Зверху можна посипати горіхами. Дайте торту трохи просочитися і подайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 410 грам
  • Вершкове масло - 270 грам
  • Смородина чорна - 350 грам
  • Мед - 150 грам
  • Желатин - 12 грам
  • Дріжджі - 10 грам
  • Молоко - 625 мілілітрів
  • Вершки - 430 мілілітрів
  • Мигдаль - 150 грам
  • Упаковка пудингу - 1 штука
  • Яйце - 2 штуки
медовик зі смородиною - фото крок 1
Дріжджі розчиніть в 120 мл. Теплого молока, додайте яйця, 90 г. Цукру, 120 г. Розтопленого масла, борошно і замісіть тісто.
медовик зі смородиною - фото крок 2
Дайте тесту піднятися в теплому місці протягом 30 хвилин, потім розкачайте його в пласт, помістіть на деко і залиште на 20 хвилин.
медовик зі смородиною - фото крок 3
Тим часом приготуйте сироп - розтопіть решту масла з 200 г. Цукру, додайте 3 столових ложки вершків, мідь, мигдаль і перемішайте. Отримані сиропом рясно змастіть тісто на деку і дайте протягом 20 хвилин просочитися, потім випікаючи до готовності і дайте охолонути.
медовик зі смородиною - фото крок 4
Суміш для пудингу змішайте з рештою молоком і цукром, додайте розчинений желатин, збиті вершки, смородину і перемішайте. Поставте крем ненадовго в холодильник, щоб він трохи застиг і став густішим.
медовик зі смородиною - фото крок 5
Розріжте корж на 2 частини. Одну рясно змастіть кремом, зверху покладіть другу частину і викладіть решті крем. Зверху можна посипати горіхами. Дайте торту трохи просочитися і подайте на стіл.

Схожі рецепти