Медове пиво
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати медове пиво. Напій є слабоалкогольних. Він відмінно замінить покупне пиво, до якого багато так звикли. Смак виходить просто чудовий!
Домашнє пиво - улюблений напій моїх гостей. Навіть жінки не відмовляються від такого напою. Він прекрасно піднімає настрій! До свята - варіант оптимальний!
Дивіться, як приготувати медове пиво в домашніх умовах.
- Мед - 2 склянки
- Житній солод - 3 склянки
- Хміль - 100 грам
- Дріжджі - 0, 5 склянки
- Вода - 11 літр
Житні зерна замочуємо у воді і пророщуємо. Коли паростки досягнуть 3-5 мм., висушуємо зерна і перемелює в борошно.
Солод з'єднуємо з хмелем. Ще раз пропускаємо через м'ясорубку. Після заливаємо 1-2 L. Крутого окропу. Додаємо меду і ставимо масу на вогонь (середній). Після закипання вогонь зменшуємо і тримаємо масу на газу ще 20-30 хв.
Дріжджі розводимо в теплій воді. Вливаємо в солодову масу. Доливаємо в емальовану каструлю воду, що залишилася. Прибираємо в тепле місце. Маса повинна бродити до появи осаду.
Напій проціджують і розливають по пляшках. Зберігаємо в прохолодному місці, бажано в холодильнику. Через п'ять днів пиво можна вживати.
Наше чудове домашнє пиво на меду готове. П'ємо, але тільки знаємо міру! Гарного настрою, початківці пивовари!