Рецепт Медове пиво фото

Медове пиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Мед
Пісні страви
На святковий стіл
Напої

Сьогодні я розповім, як приготувати медове пиво. Напій є слабоалкогольних. Він відмінно замінить покупне пиво, до якого багато так звикли. Смак виходить просто чудовий!

Домашнє пиво - улюблений напій моїх гостей. Навіть жінки не відмовляються від такого напою. Він прекрасно піднімає настрій! До свята - варіант оптимальний!

Дивіться, як приготувати медове пиво в домашніх умовах.

  • Мед - 2 склянки
  • Житній солод - 3 склянки
  • Хміль - 100 грам
  • Дріжджі - 0, 5 склянки
  • Вода - 11 літр
медове пиво - фото крок 1
Житні зерна замочуємо у воді і пророщуємо. Коли паростки досягнуть 3-5 мм., висушуємо зерна і перемелює в борошно.
медове пиво - фото крок 2
Солод з'єднуємо з хмелем. Ще раз пропускаємо через м'ясорубку. Після заливаємо 1-2 L. Крутого окропу. Додаємо меду і ставимо масу на вогонь (середній). Після закипання вогонь зменшуємо і тримаємо масу на газу ще 20-30 хв.
медове пиво - фото крок 3
Дріжджі розводимо в теплій воді. Вливаємо в солодову масу. Доливаємо в емальовану каструлю воду, що залишилася. Прибираємо в тепле місце. Маса повинна бродити до появи осаду.
медове пиво - фото крок 4
Напій проціджують і розливають по пляшках. Зберігаємо в прохолодному місці, бажано в холодильнику. Через п'ять днів пиво можна вживати.
медове пиво - фото крок 5
Наше чудове домашнє пиво на меду готове. П'ємо, але тільки знаємо міру! Гарного настрою, початківці пивовари!

Схожі рецепти