Медова корж
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний медовий аромат і солодкий смак медової коржі складові компоненти ідеального і ситного сніданку і десерту. Якщо до виноградному додати ще і сироп, встояти перед нею буде неможливо.
Опис приготування:
Як приготувати медову коржик з наявних інгредієнтів ми розповімо нижче:
1. На сухій сковороді обсмажуємо кунжут, по часу це займе близько хвилини, охолоджуємо його. Для того, щоб приготувати тісто, необхідно в підготовлену миску викласти мед, сіль, яйце і залити отриману суміш теплою водою.
2. Розмішуємо до утворення однорідної маси без грудочок. Додаємо обсмажену кунжут.
3. Наступним кроком змішуємо борошно з розпушувачем і порціями додаємо до підготовленої масі, вимішуємо тісто. З тіста катаємо ковбаску і нарізаємо її пластинками, товщина яких повинна становити близько 3 см.
4. Далі отримані шматочки розгортаємо так, щоб у нас вийшла коржик, товщиною в 5 мм.
5. Тепер необхідно обсмажити наші вийшли коржі. Для цього беремо сковороду і вливаємо в неї соняшникова олія, щоб покривало дно сковороди, розігріваємо. Викладаємо наше ласощі в сковороду і обсмажуємо з двох сторін. Зайве масло можна прибрати за допомогою паперових рушників, для цього викладаємо обсмажені коржі на них.
6. Зробити коржі ще смачніше допоможе приготування простого сиропу. У каструлю висипаємо цукор і додаємо воду. Необхідно постійно помішувати, щоб цукор повністю розчинився у воді, злегка охолоджуємо сироп. Занурюємо кожен коржик в сиропі, з кожного боку, при цьому можна на неї злегка натискати, щоб сироп вбрався. Викладаємо на блюдо, медові коржі в домашніх умовах готові! Вони залишаються смачними навіть після того як охолонуть!
- Борошно - 2 склянки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Розпушувач - 7 грам
- Тепла вода - 1 Склянка(1/2 склянки - в тісто, 1/2 склянки - в сироп)
- Цукор - 1 Склянка
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
1. На сухій сковороді обсмажуємо кунжут, по часу це займе близько хвилини, охолоджуємо його. Для того, щоб приготувати тісто, необхідно в підготовлену миску викласти мед, сіль, яйце і залити отриману суміш теплою водою.
2. Розмішуємо до утворення однорідної маси без грудочок. Додаємо обсмажену кунжут.
3. Наступним кроком змішуємо борошно з розпушувачем і порціями додаємо до підготовленої масі, вимішуємо тісто. З тіста катаємо ковбаску і нарізаємо її пластинками, товщина яких повинна становити близько 3 см.
4. Далі отримані шматочки розгортаємо так, щоб у нас вийшла коржик, товщиною в 5 мм.
5. Тепер необхідно обсмажити наші вийшли коржі. Для цього беремо сковороду і вливаємо в неї соняшникова олія, щоб покривало дно сковороди, розігріваємо. Викладаємо наше ласощі в сковороду і обсмажуємо з двох сторін. Зайве масло можна прибрати за допомогою паперових рушників, для цього викладаємо обсмажені коржі на них.
6. Зробити коржі ще смачніше допоможе приготування простого сиропу. У каструлю висипаємо цукор і додаємо воду. Необхідно постійно помішувати, щоб цукор повністю розчинився у воді, злегка охолоджуємо сироп. Занурюємо кожен коржик в сиропі, з кожного боку, при цьому можна на неї злегка натискати, щоб сироп вбрався. Викладаємо на блюдо, медові коржі в домашніх умовах готові! Вони залишаються смачними навіть після того як охолонуть!