Маринований солодкий перець
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете почастувати своїх близьких пряної закускою, то дивіться, як приготувати маринований солодкий перець. Його можна заготовити в банках на зиму і в холодні дні балувати себе яскравими овочами.
Перед вами рецепт універсальної зимової заготовки. Його можна прекрасно використовувати як приголомшливе самостійне блюдо, як екстравагантного гарніру і шикарного інгредієнта для літнього салату в зиязик пору. Серед зими він буде актуальний як на святковому столі так і на повсякденному. Ця закуска прийде на допомогу, якщо несподівано приїхали гості.
- Перець болгарський - 4 кілограма
- Вода - 1 літр
- Оцет 9% - 200 грам
- Олія соняшникова - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 6 штук
- Гвоздика - 2 штуки
- Перець духмяний - 2 штуки
1. Вимийте перець і акуратно витягніть насіння. Розріжте його на чотири або більше частин, в залежності від розміру.
2. Візьміть каструлю, налийте в неї необхідну кількість холодної води, покладіть всі приправи, цукор, сіль. Прокип'ятіть, через 5 хвилин додайте оцет.
3. Опустіть перець в киплячу воду і потримайте там 2 хвилини. Акуратно дістаньте перець і опустіть в киплячий на повільному вогні розсіл на 5 хвилин.
4. Покладіть перець в заздалегідь простерилізовані банки, залийте розсолом. Банки не потрібно туго набивати перцем, він повинен бути весь покритий рідиною. Тепер ви знаєте всі секрети цієї закуски.