Рецепт Маринований солодкий перець фото

Маринований солодкий перець
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець
Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Якщо ви хочете почастувати своїх близьких пряної закускою, то дивіться, як приготувати маринований солодкий перець. Його можна заготовити в банках на зиму і в холодні дні балувати себе яскравими овочами.

Перед вами рецепт універсальної зимової заготовки. Його можна прекрасно використовувати як приголомшливе самостійне блюдо, як екстравагантного гарніру і шикарного інгредієнта для літнього салату в зиязик пору. Серед зими він буде актуальний як на святковому столі так і на повсякденному. Ця закуска прийде на допомогу, якщо несподівано приїхали гості.

  • Перець болгарський - 4 кілограма
  • Вода - 1 літр
  • Оцет 9% - 200 грам
  • Олія соняшникова - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 6 штук
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Перець духмяний - 2 штуки
маринований солодкий перець - фото крок 1
1. Вимийте перець і акуратно витягніть насіння. Розріжте його на чотири або більше частин, в залежності від розміру.
маринований солодкий перець - фото крок 2
2. Візьміть каструлю, налийте в неї необхідну кількість холодної води, покладіть всі приправи, цукор, сіль. Прокип'ятіть, через 5 хвилин додайте оцет.
маринований солодкий перець - фото крок 3
3. Опустіть перець в киплячу воду і потримайте там 2 хвилини. Акуратно дістаньте перець і опустіть в киплячий на повільному вогні розсіл на 5 хвилин.
маринований солодкий перець - фото крок 4
4. Покладіть перець в заздалегідь простерилізовані банки, залийте розсолом. Банки не потрібно туго набивати перцем, він повинен бути весь покритий рідиною. Тепер ви знаєте всі секрети цієї закуски.

Схожі рецепти