Рецепт Маринований солодкий перець фото

Маринований солодкий перець
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 16
Час приготування: 50 хв.

Якщо ви хочете почастувати своїх близьких пряної закускою, то дивіться, як приготувати маринований солодкий перець. Його можна заготовити в банках на зиму і в холодні дні балувати себе яскравими овочами.

Опис приготування:

Перед вами рецепт універсальної зимової заготовки. Його можна прекрасно використовувати як приголомшливе самостійне блюдо, як екстравагантного гарніру і шикарного інгредієнта для літнього салату в зиязик пору. Серед зими він буде актуальний як на святковому столі так і на повсякденному. Ця закуска прийде на допомогу, якщо несподівано приїхали гості.

  • Перець болгарський - 4 кілограма
  • Вода - 1 літр
  • Оцет 9% - 200 грам
  • Олія соняшникова - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 6 штук
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Перець духмяний - 2 штуки
маринований солодкий перець - фото крок 1
1. Вимийте перець і акуратно витягніть насіння. Розріжте його на чотири або більше частин, в залежності від розміру.
маринований солодкий перець - фото крок 2
2. Візьміть каструлю, налийте в неї необхідну кількість холодної води, покладіть всі приправи, цукор, сіль. Прокип'ятіть, через 5 хвилин додайте оцет.
маринований солодкий перець - фото крок 3
3. Опустіть перець в киплячу воду і потримайте там 2 хвилини. Акуратно дістаньте перець і опустіть в киплячий на повільному вогні розсіл на 5 хвилин.
маринований солодкий перець - фото крок 4
4. Покладіть перець в заздалегідь простерилізовані банки, залийте розсолом. Банки не потрібно туго набивати перцем, він повинен бути весь покритий рідиною. Тепер ви знаєте всі секрети цієї закуски.

Схожі рецепти