Рецепт Маннік простий фото

Маннік простий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Яйця , Крупи , Молоко , Вершкове масло , Манька
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Манник
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Цей пиріг дуже ніжний і делікатний. Частенько роблю такий на кефірі, але в оригінальній рецептурі його готують на молоці, ось вирішила спробувати сама. Розповідаю вам, як приготувати маннік простий.

Опис приготування:

Навіть якщо ви не любите манну кашу, цей пиріг вам дуже сподобається. Якщо вам потрібна хрустка скоринка, то можете включити функцію гриль. Готовий торт зберігайте в холодильнику і подавайте до столу холодним.

  • Молоко - 1 літр
  • Манька - 130 грам
  • Цукор - 130 грам
  • Мигдаль - 100 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Лимон - 1 штука(Cedra)
  • Яйця - 4 штуки
  • Екстракт мигдалю - 2-4 капель
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - За смаком
1
Мигдаль подрібніть до стану борошна, потім змішайте з цукром і відкладіть в сторону.
2
Молоко перелийте в каструлю, додайте сіль і цедру лимона, доведіть все до кипіння і викладіть в каструлю манку, весь час перемішуйте віночком.
3
Варіть манку близько 8 хвилин, потім додайте раніше подрібнений мигдаль з цукром.
4
Готуйте все ще хвилину і додайте вершкове масло, перемішайте і приберіть з плити, влийте екстракт мигдалю і остудіть до кімнатної температури.
5
Як тільки маса охолола до потрібної температури, відразу вбийте по одному курячі яйця, змішайте все до однорідної консистенції.
6
Перелийте тісто в форму для випічки і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
7
Готовий пиріг дістаньте з духовки і остудіть при кімнатній температурі, прикрасьте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Схожі рецепти