Маннік простий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Цей пиріг дуже ніжний і делікатний. Частенько роблю такий на кефірі, але в оригінальній рецептурі його готують на молоці, ось вирішила спробувати сама. Розповідаю вам, як приготувати маннік простий.
Опис приготування:
Навіть якщо ви не любите манну кашу, цей пиріг вам дуже сподобається. Якщо вам потрібна хрустка скоринка, то можете включити функцію гриль. Готовий торт зберігайте в холодильнику і подавайте до столу холодним.
- Молоко - 1 літр
- Манька - 130 грам
- Цукор - 130 грам
- Мигдаль - 100 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Яйця - 4 штуки
- Екстракт мигдалю - 2-4 капель
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
1
Мигдаль подрібніть до стану борошна, потім змішайте з цукром і відкладіть в сторону.
2
Молоко перелийте в каструлю, додайте сіль і цедру лимона, доведіть все до кипіння і викладіть в каструлю манку, весь час перемішуйте віночком.
3
Варіть манку близько 8 хвилин, потім додайте раніше подрібнений мигдаль з цукром.
4
Готуйте все ще хвилину і додайте вершкове масло, перемішайте і приберіть з плити, влийте екстракт мигдалю і остудіть до кімнатної температури.
5
Як тільки маса охолола до потрібної температури, відразу вбийте по одному курячі яйця, змішайте все до однорідної консистенції.
6
Перелийте тісто в форму для випічки і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
7
Готовий пиріг дістаньте з духовки і остудіть при кімнатній температурі, прикрасьте цукровою пудрою і подавайте до столу.