Маннік простий
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг дуже ніжний і делікатний. Частенько роблю такий на кефірі, але в оригінальній рецептурі його готують на молоці, ось вирішила спробувати сама. Розповідаю вам, як приготувати маннік простий.
Навіть якщо ви не любите манну кашу, цей пиріг вам дуже сподобається. Якщо вам потрібна хрустка скоринка, то можете включити функцію гриль. Готовий торт зберігайте в холодильнику і подавайте до столу холодним.
- Молоко - 1 літр
- Манька - 130 грам
- Цукор - 130 грам
- Мигдаль - 100 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Яйця - 4 штуки
- Екстракт мигдалю - 2-4 капель
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
1
Мигдаль подрібніть до стану борошна, потім змішайте з цукром і відкладіть в сторону.
2
Молоко перелийте в каструлю, додайте сіль і цедру лимона, доведіть все до кипіння і викладіть в каструлю манку, весь час перемішуйте віночком.
3
Варіть манку близько 8 хвилин, потім додайте раніше подрібнений мигдаль з цукром.
4
Готуйте все ще хвилину і додайте вершкове масло, перемішайте і приберіть з плити, влийте екстракт мигдалю і остудіть до кімнатної температури.
5
Як тільки маса охолола до потрібної температури, відразу вбийте по одному курячі яйця, змішайте все до однорідної консистенції.
6
Перелийте тісто в форму для випічки і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
7
Готовий пиріг дістаньте з духовки і остудіть при кімнатній температурі, прикрасьте цукровою пудрою і подавайте до столу.