Маннік на кефірі з борошном
(покроковий рецепт з фото)
Маннік дуже люблять маленькі діти. Ця відмінна альтернатива звичайним пирогів або тортам. Випічка виходить ніжною і соковитою. Завдяки вдалому поєднанню інгредієнтів, такий маннік називають "мокрим" .
Найідеальніший полуденок для дітей і дорослих - це маннік. Деякі не люблять це блюдо, так як часто маннік виходить сухуватим. Але цей рецепт допоможе вам змінити уявлення про подібну випічці. Поему читайте, як приготувати маннік на кефірі з борошном, і сміливо беріться за приготування.
- Крупа манна - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 3/4 склянки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 12 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Мед - 2 Ст. Ложки
Всипте манку в миску з високими бортиками, залийте її кефіром. Поставте в тепле місце на півгодини, щоб крупа встигла добре набрякнути.
У другій мисці змішайте розтоплене вершкове масло з цукром, вбийте курячі яйця і гарненько збийте все міксером на великій швидкості. Потім додайте розбухлу манку з кефіром і соду. Гасити її не треба.
Борошно просійте через сито, краще зробити це двічі. По одній ложці вводите борошно в суміш з манкою, ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте ванілін.
Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом, присипте її манкою. Вилийте в неї тісто. Поставте мультиварку в режим "випічка" в годину.
Дві столові ложки меду покладіть в стакан і залийте гарячим молоком. За десять хвилин до повної готовності манника відкрийте мультиварку і вилийте суміш у центр.